Ένα ακόμα φεστιβάλ αφιερωμένο στον καφέ διοργανώνεται από 1 έως 3 Μαρτίου στην ολλανδική πρωτεύουσα για 6η χρονιά στο Westergasfabriek.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ-θεσμό για τους λάτρεις του είδους, το πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που επικεντρώνονται σε ό,τι αφορά την κουλτούρα και τις νέες τάσεις στο χώρο του καφέ. Είναι μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του είδους με περισσότερα από 100 περίπτερα, μια αγορά με τρόφιμα και φαγητό για τους επισκέπτες, μουσική υπόκρουση από DJ’s, κοκτέιλ με βάση τον καφέ και απεριόριστες δοκιμές από παντός τύπου χαρμάνια να συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες. Στα φετινά highlights είναι η γευσιγνωσία καφέ με παράλληλη ενημέρωση για το σκεπτικό που πρέπει να συνοδεύει τον καφέ από τη στιγμή της συλλογής των κόκκων μέχρι το καβούρδισμα, το άλεσμα και την κατανάλωσή του.

To The Roaster’s Village, όπου θα παρουσιαστούν διάφορες ποικιλίες από specialty καφέδες, οι διαδραστικές εκδηλώσεις με θέμα την Latte Art, τα signature κοκτέιλ με πρωταγωνιστή τον καφέ συνοδευόμενα από tips για τους τρόπους να φτιαχτούν στο σπίτι, ζωντανές επιδείξεις που θα φέρουν το κοινό πιο κοντά με την κουλτούρα του καφέ αλλά και εθνικό πρωτάθλημα για barista είναι μερικά από όσα είναι στο πλάνο του τριημέρου.

info
amsterdamcoffeefestival.com