Ο Executive Chef Νίκος Κωνσταντίνου και ο consultant pastry chef Δημήτρης Χρονόπουλος του Kensho Boutique Hotel & Villas της Μυκόνου, είναι οι επόμενοι καλεσμένοι που θα βρεθούν στην κουζίνα του Athénée την Τρίτη 10 Μαρτίου, στο πλαίσιο των γαστρονομικών εκδηλώσεων Gastronomy Tuesdays.

Ο Νίκος Κωνσταντίνου σπούδασε μαγειρικές τέχνες στις Η.Π.Α. Λίγο αργότερα, ο σεφ παρακολούθησε προγράμματα μαγειρικής στην μεσογειακή κουζίνα στην Ευρώπη. Η επιθυμία του να εξερευνήσει διαφορετικές γεύσεις και συστατικά του κόσμου για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο στυλ μαγειρικής τον έκανε να ταξιδεύει πολύ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε σε γνωστά εστιατόρια του κόσμου, όπως το Coya Miami, Above Eleven Bangkok, στην Ταϊλάνδη, κ.α. Σήμερα, είναι Executive Chef της Creative Culinary Services Group, εταιρεία παροχής συμβουλών με προηγμένα προγράμματα μαγειρικής και τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο Executive Chef του Kensho Boutique Hotel & Villas στον Ορνό της Μυκόνου.

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος έχει εργαστεί ως pastry chef και pastry chef consultant σε πολλά αξιόλογα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί επαγγελματικά σεμινάρια και workshop ζαχαροπλαστικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές ως καλεσμένος καθώς επίσης και ως κριτής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Bake Off Greece.

Μενού γευσιγνωσίας

Amuse bouche
Αφρός πατάτας / Αυγό / Στάκα / Τρούφα

Ταρτάρ Κόκκινης Γαρίδας / Tobiko / Μήλο/Μάνγκο / Finger lime

Χτένι / Κοραλλιογενή Καρμπονάρα / Άγρια Χόρτα/Μαύρο Σκόρδο / Γαλάκτωμα Αχινού

Μπακαλιάρος / Κυκλαδίτικη Ρεβιθάδα / Μορχέλα

Αρνάκι / Μελιτζάνα / Αγκινάρα / Gastrique ιβίσκου / Ντομάτα κονφί

Η εξωτική καρύδα
Parfait καρύδας, αρωματισμένο με lime συνοδευόμενο από cremeux yuzu, framboise και μάνγκο tartare

“Naranja’’ from our signature cocktail list (Vodka/coffee/orange/salted caramel/co2)

H μινιατούρα
Sable pressé με μπισκότο βουτύρου & διογκωμένο ρύζι με βελούδινη κρέμα Dulcey αρωματισμένη με tonka

info
Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα. Κρατήσεις: 210 3251430. Degustation menu: 65€
Degustation menu with wine pairing: 85€

Δείτε επίσης
Gastronomy Tuesdays: Ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου στο Athénée

Gastronomy Tuesdays: Ο Αθηναγόρας Κωστάκος μαγειρεύει στο Athénée

Gastronomy Tuesdays: Ο Βασίλης Μουρατίδης για μια βραδιά στο Athénée