Το Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας, δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία, παρουσιάζει σε εβδομαδιαία βάση έναν διακεκριμένο Έλληνα σεφ. Μετά το εναρκτήριο λάκτισμα που έδωσε ο Νίκος Καραθάνος την προηγούμενη εβδομάδα, την Τετάρτη, 29 Μαΐου σειρά έχει ο σεφ Γκίκας Ξενάκης.

Ο Γκίκας Ξενάκης είναι από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές της ελληνικής μαγειρικής σκηνής και δεινός υποστηρικτής της εντοπιότητας. Η δημιουργική μαγειρική του ματιά αποτυπώνεται εδώ και 7 συναπτά έτη στην κουζίνα του εστιατορίου Aleria, όπου είναι Head Chef δίνοντας το ιδιαίτερο μαγειρικό του στίγμα σε πιάτα που συνδυάζουν εικόνες από τα ταξίδια του στον κόσμο με τη φιλοσοφία της νέας ελληνικής κουζίνας.

Το μενού της  βραδιάς

Kεράσµατα

Fish & chips
Ταραµοσαλάτα / Πατάτα/ Αβγά Ρέγγας

Χορτόπιτα
Τραγανό φύλλο/ Αγρία χόρτα/ Φέτα

Καβούρι
Μαραθόριζα / Ροδάκινο / Χαµοµήλι

Γιουβαρλάκι
Tartare µοσχαριού Ω3 / Αυγολέµονο / Λάδι άνηθου

Μπακαλιάρος
Καρότο / Κακαβιά / Αλµυρίκια

Αρνάκι
Αγκινάρες / Κολοκυθάκι / Κανθαρέλες

Βερίκοκο
Σοκολάτα ivoire / Αµύγδαλο / Λουίζα

Dinner Menu: 55 ευρώ

info
27ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα. Κρατήσεις: 210 96 53 563 -564