Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας παρουσιάζει το έργο «Γεύσεις και Κατακτήσεις», βασισμένο στην Ιστορία της Κουζίνας της Κέρκυρας, όπως αυτή απεικονίζεται στις παραδοσιακές Κορφιάτικες συνταγές, που αντανακλούν την πολύπλοκη Ιστορία των Κατακτήσεων της Κέρκυρας.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε δύο εκδοχές. Ως 45λεπτο θεατρικό ντοκιμαντέρ, με ξεχωριστό σενάριο και γυρίσματα σε διάφορα εμβληματικά σημεία της Κέρκυρας, που έχουν σχέση με τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τη γευσιγνωσία (το κτήμα Αμπελώνας, βιοτεχνίες κουμ-κουάτ, αναδεικνύοντας προϊόντα ΠΟΠ όπως το νούμπουλο, καινοτόμες βιομηχανίες κ.α) αλλά και σε ιστορικά σημεία όπως το πετρόχτιστο αρχοντικό του 1500, της οικογενείας Λάσκαρι, στο οποίο έζησε και η συγγραφέας Νινέττα Λάσκαρι, του βιβλίου «Κέρκυρα μια ματιά στο χρόνο» που αποτέλεσε την αφορμή για αυτό το έργο. Επίσης, στις 30 και 31 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί ως θεατρικό έργο, στο Θερινό Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό και ταυτόχρονα στο γύρω υπαίθριο χώρο, θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων.

Στόχος είναι η προβολή της κερκυραϊκής γαστρονομίας, η προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής οικονομίας και η παρουσίαση των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει το νησί, μέσω της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του.

info
Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου», Μον Ρεπό, Κέρκυρα.
Παραστάσεις: Πέμπτη 30 & Παρασκευή 31 Ιουλίου, ώρα 21:00.

Δείτε επίσης:
Ταξίδι στην Ελλάδα: Η ταινία που αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Η «Κερκυραϊκή Κουζίνα» της Βασιλικής Καρούνου