Η οικογένεια Χατζηδάκη τιμάται την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο εστιατόριο Βασίλαινας, με μια εκδήλωση στην οποία επιλογές του Κτήματος συνδυάζονται με ένα μενού 5 πιάτων.

Ο «μάγος του κρασιού» όπως έχει χαρακτηριστεί ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, υπήρξε ένας οραματιστής οινοποιός. Μικρές στρεμματικές αποδόσεις, περιορισμένη παραγωγή και γνώση που αξιοποιεί την παράδοση, ταυτόχρονα με ακραίο και ριψοκίνδυνο πειραματισμό αποτύπωναν -με μια σύντομη περιγραφή- μια προσπάθεια εξερεύνησης του super star Aσύρτικου, αλλά και ανάδειξης ποικιλιών λιγότερο γνωστών, όπως το Aηδάνι. Δεν είναι τυχαίο το ότι έχει απασχολήσει δημοσιογράφους, όπως την Jancis Robinson MW και τον Tim Atkins MW.

Tο Οινοποιείο συνεχίζει την πορεία του με επικεφαλής τη Στέλλα Χατζηδάκη και την Κωνσταντίνα Χρυσού που στηρίζονται στην νεανική και φρέσκια ομάδα τους. Αφηγητής στο οινικό ταξίδι της βραδιάς είναι ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine.

Το μενού της βραδιάς

Σούπα πράσο, καπνιστό χέλι
Santorini Familia ‘18

Carpaccio φαγκρί, αχινός
Santorini Cuvée 15  ‘17

Καλαμάρι σχάρας με ρεβίθια και σαλικόρνια
Σαντορίνη Σκυτάλη ‘17

Χοιρινά μάγουλα iberico, μανεστράκι, μυρώνια, λεμονόχορτο
Νυχτέρι ‘17

Σοκολάτα
bitter σοκολάτα | φοντάν | κόκκινα φρούτα | φραμπουάζ
Vinsanto ‘04

info
Τιμή 55€ / άτομο