Αυτή την Κυριακή 7 Μαΐου ετοιμαζόμαστε για εκδρομή στο Γαλαξίδι, όπου πραγματοποιείται και η 4η Ρουμελιώτικη Κουζίνα, που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τοπικά προϊόντα και να απολαύσουμε νόστιμες, παραδοσιακές συνταγές.

galaxidi

Η εκδήλωση, που ξεκινάει από τις 12 το μεσημέρι, υπό την καθοδήγηση του Ηλία Μαμαλάκη, συγκεντρώνει στο λιμάνι Γαλαξιδίου επαγγελματίες και παραγωγούς του νομού Φωκίδας, που αξίζει να γνωρίσετε. Παράλληλα, γίνεται και διαγωνισμός μαγειρικής, με έπαθλα για τους νικητές, ενώ τα διαγωνιζόμενα πιάτα θα φωτογραφηθούν προκειμένου μαζί με τις συνταγές και τα ονόματα των διαγωνιζόμενων να εκδοθούν σε βιβλίο, με την επιμέλεια του Δήμου Δελφών το οποίο θα παρουσιάζεται σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, όπου ο Δήμος έχει παρουσία.

Κατά τη διάρκεια της 4ης Ρουμελιώτικης Κουζίνας, προβάλλονται και οι εντυπωσιακές καλλιτεχνικές, γαστρονομικές δημιουργίες, που παρασκευάζονται κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από τους 120 μαθητές της Τουριστικής Σχολής Γαλαξιδίου.

ROUMELIOTIKI-KOYZINA

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Τουριστικής Σχολής Γαλαξιδίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών, με τη στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και γνωστών Ελλήνων σεφ.

info
Κυριακή 7 Μαΐου, 4η Ρουμελιώτικη Κουζίνα, λιμάνι Γαλαξιδίου.

Το άρθρο της εβδομάδας