Μετά από έναν χρόνο απουσίας, τα gigi wine events του Gigifioggos επιστρέφουν, για να ανακαλύψουμε και να δοκιμάσουμε και πάλι μοναδικά κρασιά Ελλήνων παραγωγών, με σύμβουλο τον sommelier Βασίλη Παπαδόπουλο.

Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 20:00, με το οικογενειακό, boutique οινοποιείο Βατίστα, στη Λακωνία να είναι το πρώτο που θα μας ταξιδέψει με τα μεθυστικά του αρώματα.

Μετά τον αείμνηστο Γιάννη Βατίστα, μια σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού που ανέδειξε τους αμπελώνες της περιοχής και κατάφερε να αναβιώσει ξεχασμένες ελληνικές ποικιλίες, όπως είναι ο σπάνιος Πετρουλιανός, τα ηνία έχει αναλάβει η κόρη του, Μαρία Βατίστα, με το ίδιο μεράκι. Έχει δημιουργήσει το πρώτο μονοποικιλιακό κρασί από την χαμένη ποικιλία Πετρουλιανό βάζοντας το κτήμα σε μια νέα και δημιουργική εποχή που διευρύνει τους οινικούς ορίζοντες.

Την Τετάρτη, λοιπόν, θα γευτούμε ξεχωριστές γηγενείς ποικιλίες που ευδοκιμούν στην Μονεμβασιά και προικίζονται από το χαρισματικό terroir. Στα ποτήρια μας θα σερβιριστούν κρασιά από τον μυστήριο Πετρουλιανό, από την ξακουστή Μανδηλαριά, από την μυρωδάτη Κυδωνίτσα και την άγνωστη Θράψα.

Συγκεκριμένα θα έχουμε την δυνατότητα να πιούμε το μονοποικιλιακό Πετρουλιανό, ένα κομψό λευκό κρασί έκπληξη, το Ορίζων που συνδυάζει την ντόπια Κυδωνίτσα με Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Πετρουλιανό και το Ίρινον το ροζέ που παντρεύει την Μανδηλαριά με την Θράψα και το Μαυρούδι και μας πλημμυρίζει με νότες φρούτων.
Η ομάδα του Gigifioggou μας ανοίγει τις πόρτες του και μας προσφέρει στο ένα ποτήρι το δεύτερο ή αντίστοιχα στη μια φιάλη τη δεύτερη.

Τη δοκιμή των κρασιών θα συνοδέψουν αρμονικά, γευστικά πιάτα πιάτα της Αριστέας Βλάχου, όπως φιλέτο λαβράκι με κους κους, αρωματισμένο με φρέσκα λαχανικά και σως ταρτάρ και κάποιες καινούργιες επιλογές ιδανικές για ωραία καλοκαιρινά απογεύματα και βράδια συντροφιά με καλά κρασιά.

Η είσοδος, ελεύθερη

Gigifioggos, Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, τηλέφωνο κρατήσεων 21 0574 5985!

Δείτε επίσης:

6 κρασιά που δοκιμάσαμε τον Ιούνιο και μας άρεσαν

Με τι κρασί θα συνοδεύσουμε το φρέσκο χαλλούμι Κύπρου;

Το ξινόμαυρο που δοκιμάσαμε και μάς άρεσε