Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθανάτων με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτη-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου οργανώνει τη Γιορτή Μουσταλευριάς στις 21 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο των Αθανάτων.

Όπως αναφέρει ο πολιτιστικός σύλλογος, «το αμπέλι ήταν η ζωή του τόπου μας, είναι οι μνήμες μας και βασικό στοιχείο της ταυτότητας και του πολιτισμού μας, θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε στη διατήρηση της αμπελουργικής μας παράδοσης και στην ανάδειξη της παραδοσιακής κρητικής διατροφής».

Οι απογευματινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την ανάγνωση μύθων για το αμπέλι. Τα μικρά παιδιά θα συμμετάσχουν «παίζοντας». Έπειτα, κυρίες του Συλλόγου θα δείξουν πώς παρασκευάζεται η μουσταλευριά, ενώ στη συνέχεια όλοι οι επισκέπτες θα τη δοκιμάσουν.

Το βράδυ (στις 22:00) οι επισκέπτες θα απολαύσουν την παράσταση του Κου-κλό θέατρου Κρήτης «Ο Καραγκιόζης παραλίγο Βεζύρης» και την Ομάδα «Ανώνυμοι Χορευτές» σε χορούς από όλη την Ελλάδα. Η βραδιά θα κορυφωθεί με τη μουσική των μουσικών Μιχάλη Σπυριδάκη, Κωστή Σφακιανάκη, Άρη Κουτεντάκη και Έφης Μαστορίδη.

info
Έναρξη: 18:00, Είσοδος ελεύθερη