Τα πιο γλυκά μυστικά του chef pâtissier Laurent Moreno αποκαλύπτονται αυτή τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο Sofitel, σε ένα σεμινάριο που δεν πρέπει να χάσει κανένας λάτρης της ζαχαροπλαστικής.

Το άλλοτε δεξί χέρι του διάσημου pastry chef Pierre Hermé είναι από το Νοέμβριο του 2014 πρέσβης γαστρονομίας για την Grand Marnier και ταξιδεύει ανά τον κόσμο διδάσκοντας τα μυστικά της τέχνης του. Στους σταθμούς του μπαίνει αυτή τη Δευτέρα και η Αθήνα, με τους τυχερούς που θα βρεθούν στο ξενοδοχείο αυτή τη μέρα για το 7ο σεμινάριο γαλλικής ζαχαροπλαστικής του Sofitel, να διδάσκονται λίγο από την τέχνη του.

Roussillon

Συγκεκριμένα, ο Laurent Moreno δείχνει στο κοινό 3 μεθυστικές συνταγές -πρέσβης της Grand Marnier είπαμε-, που μαγεύουν αρχικά με το αριστοτεχνικό τους στήσιμο και, βέβαια, με τη νοστιμιά τους. Φιλοσοφία του, άλλωστε, είναι ότι “ένα γλύκισμα πρέπει να είναι όμορφο πριν αποδειχτεί νόστιμο”.

framboise-litchee

Σημείωσε ότι το σεμινάριο γίνεται στα γαλλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και οι συμμετέχοντες λαμβάνουν και πιστοποίηση παρακολούθησης. Όσο για το κόστος, η συμμετοχή είναι 45 ευρώ κατ’ άτομο, με έκπτωση για φοιτητές και ανέργους στα 40 και 20 ευρώ αντίστοιχα.

1379556_10202260116363600_964292408_n

Λίγα λόγια για τον Laurent Moreno
Στα 16 του ξεκίνησε να γίνει ζαχαροπλάστης. Πολύ γρήγορα όμως κατάλαβε ότι για να αναπτύξει την τέχνη του και τη γεύση του έπρεπε να ταξιδέψει. Ξεκίνησε, λοιπόν, το δικό του “δρόμο της ζάχαρης” που τον έφερε στους διασημότερους ναούς της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Πρώτος σταθμός του τα επιδόρπια του Hotel Majestic, στις Κάννες, όπου έμεινε για μερικά χρόνια. Επόμενος σταθμός το Παρίσι και το ιστορικό και βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο La Tour d’Argent.

Σταθμός στην καριέρα του στάθηκε η συνεργασία με τον Pierre Hermé στο Fauchon και στο Ladurée. Στη συνέχεια, εργάζεται στο Maison Dalloyau με τον chef Pâtissier Pascal Niau, MOF, και τελειοποιείται στην τέχνη της σοκολάτας. Παράλληλα, επί σειρά ετών είναι καθηγητής σε μια από τις διασημότερες σχολές γαλλικής ζαχαροπλαστικής, την Bellouet Conseil, ενώ έχει γράψει και 8 βιβλία ζαχαροπλαστικής, λαμβάνει συχνά μέρος στην περίφημη παγκόσμια έκθεση γαστρονομίας Sirha και ταξιδεύει συνεχώς σε Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Ρωσία, Ταϊβάν, κ.α.

Cake-Pistache-2

info
7o σεμινάριο γαλλικής ζαχαροπλαστικής, chef pâtissier Laurent Moreno, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, 17:00 – 20:30, Sofitel Athens Airport, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Σπάτα. Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων τηλ. 210 6017650, inpotas@otenet.gr.
Κόστος συμμετοχής: 45 ευρώ κατ’ άτομο (φοιτητές 40 ευρώ, άνεργοι Ο.Α.Ε.Δ. 20 ευρώ).