Το πανεπιστήμιο του Harvard προσκέλεσε τη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη ως ομιλήτρια στο μάθημα «Culinary Psychology» (η ψυχολογία της γαστρονομίας), την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Σε μία εποχή που η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην ανθρώπινη ψυχολογία, το πανεπιστήμιο του Harvard αναδεικνύει καινοτόμους τρόπους εκπαίδευσης των επαγγελματιών ψυχικής υγείας σχετικά με την επίδραση του μυαλού στη γευστική αντίληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης του φαγητού. Η βραβευμένη με αστέρια Michelin σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο πρωτοποριακό αυτό μάθημα, που εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους η τέχνη της γαστρονομίας σχετίζεται με την επιστήμη της ιατρικής και της ψυχολογίας.

Εξετάζοντας πολιτιστικές και ιστορικές πτυχές των τροφίμων, η σεφ θα αναλύσει μέσα από τις επαγγελματικές της εμπειρίες αλλά και τα γαστρονομικά της ταξίδια τη σημασία της γεύσης, αλλά και όλων των αισθήσεων, για την αντίληψη και την απόλαυση του φαγητού.

Εισηγητές του μαθήματος είναι οι Stelios Kiosses (MS. Psychotherapist and Lead Psychologist Edison Education and Research Collaborator Computational Psychopathology Research Group, University of Oxford), Elizabeth Frates (MD. Assistant Clinical Professor of Physical Medicine and Rehabilitation, Spaulding Rehabilitation) και Neil Rippington (MΑ. Consultant and Author).

Το μάθημα Culinary Psychology, που σχεδιάστηκε από τον ψυχολόγο Stelios Kiosses, επικεντρώνεται στην ψυχολογία του φαγητού με παράγοντες που επηρεάζουν τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας με το Φαγητό. Όπως την πολιτιστική, εξελικτική, κοινωνική, οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του κάθε ατόμου. «Με τον όρο Ψυχολογία της Γαστρονομίας εννοούμε μια διεπιστημονική προσέγγιση στην κατανόηση και ερμηνεία των τροφίμων μέσω πειραμάτων και αισθητηριακών αντιλήψεων», εξηγεί ο ίδιος.

Εκτός από τη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη ως προσκεκλημένος ομιλητής έχει κληθεί και ο σεφ Andreas Antona. Οι δύο σεφ καλούνται να συζητήσουν το πώς οι ίδιοι προσεγγίζουν τα θέματα υγείας και διατροφής μέσω της τέχνης της γαστρονομίας. Το μάθημα θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 5 Μαΐου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

info
To link του μαθήματος ΕΔΩ.

Δείτε επίσης:
Difford’s Guide: ο καφές από αυτούς που ξέρουν

Δωρεάν σεμινάρια για την ανάδειξη του αγροδιατροφικού πλούτου από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Αλλαγή ημερομηνίας για τον Athena International Olive Oil Competition