Ο πολυχώρος «Αποθήκη» σε συνεργασία με το «Taste Lemnos» διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου, «Lemnos Philema» που φέτος πραγματοποιείται 27 – 29 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους επισκέπτες του νησιού να δοκιμάσουν τα πιο αντιπροσωπευτικά ντόπια προϊόντα αφού 21 παραγωγοί της Λήμνου θα παρουσιάσουν προϊόντα όπως ντόπια ζυμαρικά, τυριά, γλυκά, αλίπαστα, κρασιά, καβουρμά, όσπρια, αλεύρια, παξιμάδια, βότανα, ελαιόλαδο, και άλλα. Επίσης, οι προσκεκλημένοι σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και Ανδρέας Λαγός, θα μαγειρέψουν ζωντανά για το κοινό χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα. Για μια πιο ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, θα διοργανωθούν επίσης διαδραστικές παράλληλες εκδηλώσεις στους χώρους των παραγωγών.

PD3_9116

Λίγα λόγια για το Lemnos Philema
Το «Lemnos Philema» έχει ως στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας της Λήμνου, με ένα διαδραστικό και αυθεντικό τρόπο, αυτόν της φιλοξενίας και του φιλέματος. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή του νησιού ως γαστρονομικό προορισμό, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού της Λήμνου. Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Αυγούστου 2017 με τη συμμετοχή 20 παραγωγών του νησιού, εκπροσωπώντας όλη τη γκάμα παραδοσιακών προϊόντων που παράγονται στο νησί (πάνω από 80 κωδικοί προϊόντων).

Τις 2 αυτές ημέρες επισκέφτηκαν το φεστιβάλ πάνω από 600 μοναδικοί επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα, αλλά και τους ανθρώπους που τα παράγουν με αγάπη, ενώ τη δεύτερη ημέρα παρακολούθησαν και ζωντανή μαγειρική από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

PD3_8545

Η δεύτερη χρονιά του Lemnos Philema θα διεξαχθεί με περισσότερες δραστηριότητες και εκπλήξεις. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει μια εμπλουτισμένη γκάμα προϊόντων, παράλληλες δράσεις, και το live cooking session, το οποίο φέτος θα παρουσιάσουν ο Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λαγός.

lemnosphilemalogo

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της ΑΜΚΕ Τουριστικής, και του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου.