Το ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ, στο Μέτσοβο φιλοξένησε με επιτυχία το 1ο Mediterranean Bartending Workshop

Για τους ανθρώπους που αγαπούν το κρασί, το ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο, κτισμένο δίπλα ακριβώς από το οινοποιείο, είναι ένας οινικός παράδεισος. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη οινική εμπειρία με δυνατότητα ξενάγησης στο οινοποιείο, στους χώρους παραγωγής αλλά και στο κελάρι που το κρασί  παλαιώνει στα δρύινα γαλλικά βαρέλια. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στους αμπελώνες του Οινοποιείου στο Μέτσοβο και να παρακολουθήσει, την κατάλληλη εποχή, τη διαδικασία του τρύγου. Το Κατώγι Αβέρωφ από το 1958 καλλιεργεί τους αμπελώνες του στις πλαγιές της Πίνδου παράγοντας κρασιά υψηλής ποιότητας. Παράλληλα αναπτύσσει τον οινοτουρισμό, διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις και με το 1ο Mediterranean Bartending Workshop εγκαινιάζει  μία νέα σειρά δραστηριοτήτων που έχουν ως στόχο να αναδείξουν την πολύπλευρη διάσταση του κρασιού.

Το 1ο Mediterranean Bartending Workshop από τον Γιάννη Κοροβέση και το BitterBooze.com διοργανώθηκε με επιτυχία στους φιλόξενους χώρους του οινοποιείου και ξενοδοχείου Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο. Η φιλοσοφία του είναι εστιασμένη στην έμφαση των μεσογειακών πρώτων υλών και προωθεί το πρότυπο ενός σύγχρονου μπαρτέντερ. Ενός μπαρτέντερ, που εμπνέεται από τη φύση και την εντοπιότητα, εστιάζει στην αρμονική σχέση του με το χώρο που τον περιβάλλει, στην ισορροπία με τον εαυτό του αλλά και στην πολύπλευρη έννοια της φιλοξενίας στο μπαρ και στην διαφορετική αντίληψη όσο αφορά την προσέγγιση του πελάτη.

Ο Γιάννης Κοροβέσης, ως θιασώτης του Mediterranean Bartending και εμπνευστής του συγκεκριμένου workshop συντόνισε ένα δημιουργικό διήμερο στο Μέτσοβο που περιελάμβανε διαλογισμό στη φύση, περιήγηση στους αμπελώνες, αναζήτηση πρώτων υλών (foraging), γνωριμία με τα κρασιά Κατώγι Αβέρωφ αλλά και με τα προϊόντα της ηπειρωτικής γης, όπως μέλι, γιαούρτι, βότανα, βατόμουρα, σμέουρα, μανιτάρια και τέλος πειραματισμό που οδήγησε στη δημιουργία επτά κοκτέιλ. Συνοδοιπόροι του σε αυτό το ταξίδι ήταν οι bartenders Γιάννης Αλεξόπουλος, Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Ξαβιέ Μισαϊλίδης, Γιώργος Μπάγκος και Γιώργος Μακρόπουλος.

Την έμπνευση για το κοκτέιλ Fizzy Marge έδωσε το κρασί Traminer Κτήμα Αβέρωφ με το χρυσοκίτρινο χρώμα, τα αρώματα λευκών φρούτων, λουλουδιών και την ευχάριστη οξύτητα. Την διαφορετική πινελιά στο κοκτέιλ χάρισε η προσθήκη φυσαλίδων και το κλωναράκι της ευωδιαστής μαντζουράνας.

Το workshop ολοκληρώθηκε με παρουσίαση της φιλοσοφίας του Mediterranean Bartending, και παρουσίαση και γευστική δοκιμή των κοκτέιλ σε συνδυασμό με τοπικά εδέσματα που επιμελήθηκε το εστιατόριο του Κατώγι Αβέρωφ. Οι συμμετοχές τόσο στο workshop όσο και στην παρουσίαση πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πρόσκλησης και στους ντόπιους επαγγελματίες.

Στα μελλοντικά σχέδια του Κατώγι Αβέρωφ είναι το επόμενο workshop που θα εστιάσει στη γευσιγνωσία του καφέ.

Muddling

Winery

Το άρθρο της εβδομάδας