Για 4η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο το μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ της Κρήτης. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 23 και θα ολοκληρωθούν στις 27 Σεπτεμβρίου.
Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις πλαισιώνονται από μουσικές και πολιτιστικές δράσεις. Βραβευμένοι σεφ παρουσιάζουν συνταγές βασισμένες στα ποιοτικά κρητικά προϊόντα. Οι σεφ που θα συμμετέχουν είναι οι ακόλουθοι:
Μιχάλης Χάσικος και ο Στέφανος Λαυρενίδης (23/9)
Μανώλης Παπουτσάκης, Αριστοτέλης Ζέρβας και Μαρία Καµνάκη (25/9)
Τάσος Παπαδάκης, Γιάννης Κορνάρος (26/9)
Έκτορας Μποτρίνι και ο Χρήστος Λάπας (27/9)

Πέρα από τις παρουσιάσεις των σεφ, το πενθήμερο περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις σε όλο τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ καθ’όλη τη διάρκειά του φιλοξενείται έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο. Μάλιστα, μία από τις ημέρες θα είναι αφιερωμένη στη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα των τριών δήμων του Νομού Ημαθίας.

Τέλος, στις προγραμματισμένες μουσικές συναυλίες θα εμφανιστούν γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Ξυλούρης, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ο Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημά του, ο Βασίλης Σταυρακάκης και ο Μιχάλης Τζουγανάκης.

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου μαζί με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.», τη ΔΕΠΑΝΑΛ και τη ΔΗΚΕΗ, έχοντας τη στήριξη και του συνόλου των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία στο Ηράκλειο. Τελεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Στη στήριξη της πρωτοβουλίας συμπεριλαμβάνεται και η μεγαλύτερη Σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου θα προσφέρει τη δυνατότητα δύο υποτροφιών για μαγειρική – ζαχαροπλαστική.