Το Wine Club Thessaloniki ‘96 συνεχίζει τις επιτυχημένες συναντήσεις του με μια βραδιά αφιερωμένη στη «ζάλη του Αγιωργίτικου» την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, στις 8 το βράδυ στις αίθουσες του The Met Hotel.

Σταφύλια με βαθύ μπλε, με μικρές σφαιρικές ρόγες και παχύ φλοιό δημιουργούν το Αγιωργίτικο, την πιο διαδεδομένη ερυθρή ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα. Αμπελουργοί και οινοποιοί εκθειάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον πολυδυναμικό χαρακτήρα του. Και οι οινόφιλοι, του δίνουν αβίαστα ψήφο εμπιστοσύνης εστιάζοντας στην καθαρότητα και την αρμονία των χαρακτηριστικών των κρασιών του, τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα.

Το Αγιωργίτικο έχει την αποκλειστικότητα στην ποικιλιακή σύνθεση του Π.Ο.Π. Νεμέα. Μάλιστα, στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας αμπελουργικών υποζωνών (cru) που θα κατοχυρωθούν νομοθετικά ως διακεκριμένης ποιότητας.

Το ποιοτικό δυναμικό του Αγιωργίτικου ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει στην καλλιέργειά του και σε άλλες περιοχές, κυρίως στην Πελοπόννησο, την Αττική, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, την Καβάλα, τη Δράμα και τη Χαλκιδική.

Στη διάρκεια της βραδιάς, η Μαρία Νέτσικα, χημικός, οινολόγος και δημοσιογράφος οίνου θα μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην καλλιέργεια και την οινοποίηση του Αγιωργίτικου στις κλασικές και τις νέες ζώνες. Οι γευστικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν Αγιωργίτικο ΠΟΠ από τη Νεμέα και Αγιωργίτικα από άλλες αμπελουργικές περιοχές.

Οι συναντήσεις του Wine Club Thessaloniki 96 πραγματοποιούνται τηρώντας όλες τις ορθές πρακτικές και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιτάσσουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας.

info
«Στη ζάλη του Αγιωργίτικου»
Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, στις 20:00
The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 017000).
Για να γίνετε μέλος του Wine Club επικοινωνήστε στο τηλ. 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr

 

Δείτε επίσης:
Προτείνουμε 6 κρασιά για τον Οκτώβριο

Λευκό και κόκκινο κρασί. Δύο διαφορετικοί κόσμοι…

Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί

Το άρθρο της εβδομάδας