Έπειτα από δυο χρόνια απουσίας λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος διοργανώνει την τρίτη του έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στις 3 και τις 4 Απριλίου.
Οι εκθέτες-μέλη της οικογένειας του ΣΜΟΕ υποδέχονται επαγγελματίες από κάθε κλάδο αλλά και όλους τους οινόφιλους και κάθε ενδιαφερόμενο, με σκοπό να παρουσιάσουν τα κρασιά τους, να μιλήσουν για αυτά, να τονίσουν το γεγονός ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.
Για τις εκθέσεις του ο ΣΜΟΕ έχει επιλέξει το μότο «ξεχωριστά κρασιά από ξεχωριστούς ανθρώπους», εννοώντας με τον προσδιορισμό «ξεχωριστός» τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούμε, εκτός από τα αμπέλια μας, και μια ιδιαίτερη οικογενειακή οινική κουλτούρα.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό -κατόπιν προεγγραφής- την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Απριλίου από τις 11.00 μέχρι και τις 19.00.

Η Έκθεση πλαισιώνεται και από δύο παράλληλες εκδηλώσεις ως εξής:
– Το κλασικό master class γευσιγνωσίας,  με τίτλο «Σπάνιες και λιγότερο σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, δικαίως ή αδίκως;» και εισηγητή τον Παύλο Γκέγκα, ο οποίος θα περιγράψει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τα αμπελουργικά γνωρίσματα επιλεγμένων οίνων, ενώ στη συνέχεια θα προσπαθήσει να διερευνήσει τη θέση που πιθανώς κερδίζουν στο σύγχρονο οινικό γίγνεσθαι.
(Το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ με απαραίτητη προϋπόθεση την προεγγραφή στην Έκθεση).
Κυριακή 3 Απριλίου, 16.00-18.00

-Και μια καινοτόμα πρόταση για φέτος με ένα πάνελ συζήτησης,  με τίτλο  Εστίαση: η επόμενη ημέρα και πού να «εστιάσουμε»
Η συζήτηση απευθύνεται μόνον σε επαγγελματίες του κλάδου χωρίς κόστος εισιτηρίου αλλά απαραίτητη προϋπόθεση την προεγγραφή στην Έκθεση.
Δευτέρα 4 Απριλίου, 13.00-15.00

info
Μικροί Οινοποιοί 2022
3 & 4 Απριλίου 2022, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254 177 78 Ταύρος)
Ωράριο: 11.00- 19.00
Εισιτήριο: 20€
Είσοδος μόνον με προεγγραφή και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ στον χώρο διοργάνωσης τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Για περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος | Η ΕΚΘΕΣΗ 2022 (smoe.com.gr)
Για εγγραφές: Μικροί Οινοποιοί 2022 (eventora.com)