Η αεικίνητη ομάδα του The Clumsies ξαναχτυπά. Μετά το Palmitas, το Hotel bar, το Americans Bars, ήρθε η ώρα για ένα ακόμα pop up. Αυτή τη φορά θα έχει latin διάθεση και χαρακτήρα.

Στις 23 Μαΐου, λοιπόν, η ταράτσα του κτιρίου που βρίσκεται στην Ιερά Οδό 7 θα υποδεχθεί 4 διακεκριμένα bar από τη Λατινική Αμερική: το La Factoria από το Πόρτο Ρίκο, το Licoreria Limantour από το Μεξικό, το Florería Atlántico από την Αργεντινή και το Guilhotina από την Βραζιλία. Το αθηναϊκό κοινό για μια και μόνο βραδιά θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις προτάσεις των guest bartenders και να γνωρίσει την κοκτέιλ κουλτούρα της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής. Το σκηνικό φυσικά θα είναι ανάλογο του τροπικού περιβάλλοντος των χωρών ενώ η μόνη ευχάριστη «παραφωνία» θα είναι η θέα της φωτισμένης Ακρόπολης.

clumsies

Τα κοκτέιλ όμως θα έχουν και καλή παρέα. Ο chef Δημήτρης Κατριβέσης, που φημίζεται για την αγάπη που έχει για την κουζίνα του Περού, έχει αναλάβει να «ντύσει» τα ποτά των φιλοξενούμενων με ένα εμπνευσμένο μενού από τον Αμαζόνιο και γεύσεις από τις πόλεις της Λατινικής Αμερικής που εκπροσωπεί το κάθε bar.

The bars
La Factoria / Puerto Rico (#39, THE WORLD’S 50 BEST BARS 2017)
Το μεγαλύτερο και πιο ζωντανό bar του San Juan παραμένει σταθερά το αγαπημένο στέκι ντόπιων και επισκεπτών. Η αξιόλογη παρουσία του, που συνδυάζει τη high-volume ατμόσφαιρα με τα ποιοτικά cocktails, έχει χαράξει τον δρόμο για την αναβάθμιση της κουλτούρας των bars σε ολόκληρη την πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο.

Licoreria Limantour / Mexico (#14, THE WORLD’S 50 BEST BARS 2017)
Αυτό το bar είναι ανοιχτό, όπως η καρδιά του. Με αυτή τη φράση συστήνεται το πιο κυρίαρχο και πρωτοπόρο σε θέματα mixology bar της πόλης του Μεξικού. Η ταλαντούχα ομάδα πίσω από το Licoreria Limantour καθιέρωσε τα ποιοτικά cocktails στο Μεξικό και βρίσκεται σταθερά στη λίστα The World’s 50 Best Bars.

latin_america_bar_poster

Florería Atlántico / Argentina (#23, THE WORLD’S 50 BEST BARS 2017)
Ένα speakeasy bar που αντλεί έμπνευση από τους πολιτισμούς που μετανάστευσαν στην Αργεντινή, το Florería Atlántico, προσφέρει τα καλύτερα cocktails της πόλης. Υλικά από διαφορετικούς λαούς και φοβερή φιλοξενία είναι τα δύο στοιχεία που οδηγούν ξένους και ντόπιους να περνάνε από ένα ανθοπωλείο και wine shop για να κατέβουν σε αυτό το κατάμεστο υπόγειο bar που ανέρχεται συνεχώς στους διεθνείς διαγωνισμούς.

Guilhotina / Brazil (#73, “NEW ENTRY” THE WORLD’S BEST BARS LIST 2017)
Ονομάζεται Γκιλοτίνα και σκοπεύει να μας πάρει το κεφάλι, όπως διαδίδει με το #loseyourhead μόττο της. Εστιάζει έξυπνα στο fine drinking και το περιεργάζεται με φαντασία για να παρουσιάσει απαιτητικά cocktails που φτάνουν στον ουρανίσκο ως απλές και οικείες απολαύσεις.

info
Ιερά Οδός 7-13, Αθήνα. Η ταράτσα ανοίγει στις 21:00.
Τα cocktails και το φαγητό της θεματικής βραδιάς θα κοστολογούνται σε μάρκες που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί στην είσοδο.

Το άρθρο της εβδομάδας