Στις 5 και 6 Οκτωβρίου, ο μεγαλύτερος εκδοτικός όμιλος διεθνώς διοργανώνει στη Νέα Υόρκη ένα γαστρονομικό φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών.

Στο φεστιβάλ αναλαμβάνουν ενεργό δράση οι food editors των New York Times προσκαλώντας μερικές από τις πιο δυνατές μορφές της βιομηχανίας της εστίασης προκειμένου να προσφέρουν στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία. O Sam Sifton, food editor του ομίλου, αναφέρει στην πρώτη ανακοίνωση του φεστιβάλ: «Για περισσότερα από 50 χρόνια, οι Times γράφουν κριτικές για εστιατόρια που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και ανά τον κόσμο. Το φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία να φέρουμε κοντά μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα που έχουμε συστήσει στο κοινό μέσω της δουλειάς μας σε μια μεγάλη γιορτή γεύσης και βιοποικιλότητας».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ προσεγγίζει τη γαστρονομία από διάφορες ενδιαφέρουσες σκοπιές και αποτελείται από τρεις βασικές ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο στο Bryant Park με top σεφ – εστιάτορες από τη Νέα Υόρκη, ένα food desk των Times όπου θα σερβίρονται εδέσματα για τους επισκέπτες του φεστιβάλ, γευσιγνωσίες, ζωντανά μαγειρέματα, δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και μουσικά δρώμενα. Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει μια σειρά από συζητήσεις με πάνελ αποτελούμενα από δημοσιογράφους των New York Times, σεφ, εστιάτορες και έμπειρους επαγγελματίες της εστίασης. Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει εμπειρίες δείπνων με 10 επιλεγμένα εστιατόρια που συμμετέχουν σε συνεργασία με τον κριτικό γεύσης των Times, Pete Wells.

info
nytfoodfestival.com