Ξεκινά σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο η μεγάλη έκθεση των ελληνικών κρασιών, το “Οινόραμα” δηλαδή, που διαρκεί για συνολικά 3 μέρες, ως τις 7 Μαρτίου.

Με περισσότερα από 200 οινοποιεία και περίπου 1.500 κρασιά να συμμετέχουν στην έκθεση, το Οινόραμα αποτελεί αγαπημένη εκδήλωση για κάθε οινόφιλο. Από τις 10 το πρωί και ως τις 7 το απόγευμα μπορείς λοιπόν, να γνωρίσεις οινοπαραγωγούς και κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα, νέες και συναρπαστικές ετικέτες, μερικά από τα ακριβότερα και πιο σπάνια κρασιά, καθώς και κρασιά της νέας εσοδείας (2015), που θεωρείται μάλιστα πάρα πολύ καλή έως και εξαιρετική! Δίπλα τους και ορισμένοι εισαγόμενοι οίνοι. Και επειδή το Οινόραμα σημαίνει και δοκιμές, παρέλαβε το ποτήρι γευσιγνωσίας στην είσοδο και αφέσου στη μαγεία του κρασιού!

krasi-oinorama

Από το Οινόραμα δε λείπουν, βέβαια και οι καινοτομίες. Η αίθουσα “Discover Greek Wines” φιλοξενεί τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, για τους επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν μία γρήγορη γευστική επισκόπηση της ελληνικής παραγωγής. Η αίθουσα “Οινικές Αποκαλύψεις” πάλι, φιλοξενεί οινοποιεία πολύ μικρής παραγωγής, καθώς και κρασιά από αφανείς ή άγνωστες ποικιλίες αμπέλου, “φυσικά” και βιοδυναμικά κρασιά, κρασιά από σταφύλια αυτόρριζων αμπελιών (προ-φυλλοξερικών) και κρασιά ζυμωμένα με γηγενείς ζυμομύκητες, για όσους ψάχνουν το Top Obscure κρασί, που δεν είναι δηλαδή καθόλου γνωστό.

Η δράση “ΕλλΟινικό Εστιατόριο” από την άλλη, εστιάζει στην επιβράβευση των εστιατορίων που προβάλλουν τα ελληνικά κρασιά στις λίστες τους, αλλά και στην παροχή συμβουλών σε εστιάτορες που επιθυμούν να κάνουν τους χώρους τους οινικά εστιατόρια, όπου προβάλλεται το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ομαδικό σταντ “Τα Ελαιόλαδα των Οινοποιών”, με έξτρα παρθένα ελαιόλαδα υψηλής ποιότητας, που παράγονται από οινοποιούς του Οινοράματος. Σημείωσε ότι στο Οινόραμα εκτίθενται και εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα, εφόδια για το αμπέλι και το οινοποιείο, αλλά και χρήσιμες υπηρεσίες όπως σχολές κρασιού.

KRASIA-76767

Στο site της έκθεσης (www.oenorama.com) βρίσκεις όλα τα κρασιά του φετινού Οινοράματος, με δυνατότητα δυναμικά συνδυαστικής αναζήτησης. Έτσι, με αφετηρία πολλά διαφορετικά κριτήρια, μπορεί κάποιος να σχεδιάσει από πριν την επίσκεψή του, αξιοποιώντας στην εντέλεια το χρόνο του. Tip: Με προεγγραφή στο www.oenorama.com ο επισκέπτης κερδίζει χρόνο κατά την είσοδό του στην έκθεση.

Athens Wine Week
Σημείωσε ότι όπως και πέρυσι, το Οινόραμα πλαισιώνεται από την εβδομάδα κρασιού “Athens Wine Week”, που διαρκεί ως την Κυριακή 6 Μαρτίου, με πολλές εκδηλώσεις για το κρασί, όπως γευσιγνωσίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, διαλέξεις και οινικά δείπνα σε διάφορα σημεία της πόλης. Δες τι εκδηλώσεις τρέχουν αυτό το Σαββατοκύριακό στο site www.athenswineweek.gr

OENORAMA_2016_logo

info
Οινόραμα 2016, 5, 6 και 7 Μαρτίου, Ζάππειο Μέγαρο. Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 19:00. Κόστος εισιτηρίου: €10 (περιλαμβάνει το αναμνηστικό και απαραίτητο ποτήρι γευσιγνωσίας, τον κατάλογο κρασιών της έκθεσης και ισχύει για όλες τις ημέρες λειτουργίας της).