Το θέαμα μαγευτικό και παρόλο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ένα απαράβατο ραντεβού της φύσης ανά τους αιώνες, η ομορφιά του κόβει την ανάσα. Μια ακόμα χρονιά οι κερασιές άνθισαν στην Έδεσσα και οι Δρόμοι του Κερασιού υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία!

«Οι Κερασιές θα ανθίσουν και φέτος…», γράφει ο Λουντέμης μιλώντας για τις κερασιές της Έδεσσας που δίνουν τα περίφημα πετροκέρασα γνωστά ως Κεράσια Βοδενών.

Και κάθε χρόνο η μεγάλη γιορτή της φύσης ξεκινά με την μαγεία του λευκού άνθους της κερασιάς που πλημμυρίζει κάμπους, βουνά και μπαξέδες. Ένα τεράστιο ποτάμι με λευκά λουλούδια που ξεκινά από τις πεδιάδες της Πέλλας και της Ημαθίας δίπλα από τις ροζ ανθισμένες ροδακινιές.

«Με την ανθοφορία των κερασιών ξεκινάει η γιορτή της άνοιξης και πολλοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο έρχονται να θαυμάσουν το μεγαλείο της φύσης», εξηγεί ο υπεύθυνος τουρισμού της Έδεσσας, Ευάγγελος Κυριακού.

Και οι Δρόμοι του Κερασιού υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία. Διαδρομές σε επισκέψιμα αγροκτήματα, κερασογνωσία στην ορεινή Πέλλα κοντά στο Βέρμιο, το Καϊμάκτσαλάν, την Λίμνη Βεγορίτιδα αλλά και τον υδροβιότοπο Άγρα-Βρυτών-Νησίου, το κέντρο του εδεσσαϊκού κερασεώνα, και βέβαια, ποδηλατάδες και περπάτημα κάτω από τις ανθισμένες κερασιές.

Λόγω της κατάστασης, μάλιστα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας έχει οργανώσει ψηφιακές εκδρομές για τους μαθητές των σχολείων από όλη την Ελλάδα για να γνωρίσουν από κοντά τόσο τους Δρόμους του Νερού όσο και του Δρόμους του Κερασιού.

Αρχές του Μάη οργανώνεται επίσης η ετήσια ανθοέκθεση με σήμα την ανθισμένη κερασιά ενώ λίγο αργότερα στα τέλη του μήνα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν τα Κεράσια Βοδενών.

Και χάρη στο www.cherriesonline.gr που συγκεντρώνει τους παραγωγούς της περιοχής κάτω από την ίδια ομπρέλα μπορεί να έρθει κανείς σε απευθείας επαφή με τους αγρότες, να δει τους χάρτες ανθοφορίας και να παραγγείλει τα κεράσια για να έρθουν στην πόρτα του!

Info:
Οι Δρόμοι του Κερασιού, Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Έδεσσας, Πάρκο Καταρρακτών, Έδεσσα, τηλ. 23810 20300, http://www.edessacity.gr/civilization/routes-cherries/index.htm

Δείτε επίσης:

Κεράσια κατά της πίεσης, της αυπνίας και όχι μόνο

Σεμιφρέντο με φρέσκα κεράσια και παστέλι

Γιορτή κερασιού στα πετροκέρασα Θεσσαλονίκης

 

Το άρθρο της εβδομάδας