Ο Νικόλαος Σταυρακάκης, σεφ στο Mandraki Village Boutique Hotel στη Σκιάθο, συναντά στην Κρήτη ταλαντούχους συναδέλφους του εν όψει μιας δημιουργικής συνομιλίας της κρητικής κουζίνας με τις κουζίνες της Ιαπωνίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, που πραγματοποιείται και φέτος σε διαφορετικά εστιατόρια και πόλεις.

Τα μενού των γαστριμαργικών συναντήσεων θα δημιουργηθούν από κοινού από τους καλεσμένους σεφ – που θα αναλάβουν το εθνικό στοιχείο – και τον Νικόλα Σταυρακάκη που αντιπροσωπεύει την κρητική γευστική πινελιά στην πρωτοποριακή αυτή «συνάντηση».

«Ποδαρικό» κάνει στις 12/1 o Αντώνης Κουρκούτας, σεφ του εστιατορίου «Ιθάκη» στη Βουλιαγμένη, μαγειρεύοντας στο bar- restaurant, που στεγάζεται στο εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο του παλιού λιμανιού Χανίων, «Παλλάς». Η μείξη fusion japanese κουζίνας με την κρητική είναι σίγουρα κάτι που αναμένεται να ιντριγκάρει τους ουρανίσκους των θαμώνων…

thumbnail_s2_-japan_facebook

Το μενού της 1ης «Συνάντησης»
-Αmuse bouche
-Sushi Roll με αβοκάντο, αβρωνιές, ταραμά αχινού και nitsume πετιμεζιού
-Gyoza σφακιανής μαραθόπιτας σε dashi αγριομάραθου
-Τempura τυρι μαλάκα με τζελ καμένου ρακόμελου και Κρητική μαύρη τρούφα
-Ramen soup «χοιρινό με σέλινο» με noodles φαγόπυρου
-Κέικ ελαιολάδου με πράσινο τσάι macha, namelaka, χαρουποσοκολάτας και sorbet αλατσοελιάς.

Τη σκυτάλη παίρνει στις 9/2 ο Κερκυραίος Χάρης Νικολούζος, σεφ του αθηναϊκού 2Μαζί, για να παρουσιάσουν με τον Νικόλα Σταυρακάκη στο ολοκαίνουριο all day bar restaurant «Upano» στον Πλατανιά Ρεθύμνου, μια ενδιαφέρουσα οπτική του τι συμβαίνει στο σταυροδρόμι κρητικής και ιταλικής κουζίνας.

Τερματικός σταθμός των συναντήσεων, το εστιατόριο «Ble Katsarolakia» στον Άγιο Νικόλαο, πάνω στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, όπου στις 23/3 ο σεφ Μίλτος Αρμένης, θα δώσει στο μενού της βραδιάς εθνική πινελιά από την Ισπανία αποτυπώνοντας την εμπειρία και την αγάπη του για την ισπανική κουζίνα.