Στα μέσα του Σεπτέμβρη, σε έναν όμορφο πολυχώρο, στο Φουγάρο, λίγο πιο έξω από το κέντρο του Ναυπλίου, μαζεύτηκαν καλούδια απ’ όλη την Αργολίδα. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Το είχαν κάνει και πέρυσι. Φέτος όμως το οργάνωσαν καλύτερα και μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έστησαν μια όμορφη γιορτή στην αυλή του Φουγάρου με μουσικές αλλά και άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

IMG-1331

IMG-1329

Φυσικά πρωταγωνιστές ήταν οι νόστιμοι θησαυροί της Αργολικής γης. Και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αρκετούς. Από μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, μέλι, ελιές και ζυμαρικά μέχρι χυμούς, κρασί αλλά και αποστάγματα. Μας τράβηξαν την προσοχή οι πραγματικά επιβλητικές σε μέγεθος πράσινες και μαύρες ελιές, οι λεγόμενες “δαμασκηνοελιές”. Δεν ήταν μόνο το εντυπωσιακό τους μέγεθος αλλά και η γεμάτη, πλούσια γεύση που έκρυβαν. Ήταν αυτό που λέμε «νόστιμος μεζές». Παραδίπλα το τυροκομείο Τριανταφύλλου εκτός από τις πολλές γεύσεις σε γραβιέρα (με δίκταμο, με λιαστή ντομάτα κ.α.) είχαν και ένα πολύ καλό μαλακό λευκό τυρί. Βουτυράτο και σούπερ γευστικό. Οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού από τον Mastos ήταν ένα ακόμα από τα μαργαριτάρια της έκθεσης. Δοκιμάσαμε ουκ ολίγες αλλά ξεχωρίσαμε τη μαρμελάδα από άγριο σύκο, από καρότο αλλά και από μύρτιλο. Επίσης το μέλι Ερείκης από τη Μελισσοκομία Μπαϊρακτάρη Ermionis μάς κέρδισε από την πρώτη κουταλιά. Τα παγωτά Provio από πρόβιο γάλα ήταν το τέλειο επιδόρπιο –ειδικά το παρφέ κρέμα, αλλά και η σοκολάτα. Τέλος, ξεχωρίσαμε και τους χυμούς από το Ροδάμυ τόσο εκείνο του ροδιού όσο και το μιξ ρόδι μανταρίνι.

IMG-1325

IMG-1353

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στο Ναύπλιο είχαμε την τύχη επίσης να βρεθούμε στο πρατήριο αποσταγμάτων της Ποτοποιίας Καρώνη, στο κέντρο της πόλης και να ξεναγηθούμε στην ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης αλλά και να δοκιμάσουμε τόσο το πολύ ωραίο μπράντι αλλά και τα λικέρ από βύσσινο και τριαντάφυλλο. Η επίσκεψή μας στην αργολική γη τελείωσε με τη φιλοξενία μας στο Οινοποιείο Κορωνιώτη όπου γευτήκαμε τα κρασιά που βγάζουν αλλά και τη διάσημη Malvasia.

IMG-1368

Η δεύτερη έκθεση «Οι Καρποί της Αργολικής Γης» μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε και να απολαύσουμε τις προσπάθειες που κάνουν οι παραγωγοί της περιοχής και να δώσουμε ραντεβού για του χρόνου. Πάλι εκεί, στο Φουγάρο.

Info
Η έκθεση “Oι καρποί της αργολικής γης στο Φουγάρο” πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 13 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 με τη συμμετοχή 18 παραγωγών του νομού.