Έπειτα από 2 χρόνια απουσίας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, το Οινόραμα επιστρέφει το 2022 στο Ζάππειο. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα, θα διεξαχθεί στις 12, 13 και 14 Μαρτίου 2022.

Πάνω από 2.000 κρασιά από 250 και πλέον οινοποιεία της Ελλάδας και του εξωτερικού θα βρεθούν στο Ζάππειο Μέγαρο, με καθιερωμένα εμπορικά σήματα, νέες κυκλοφορίες και βέβαια την εσοδεία του 2021. Λόγω της μη διεξαγωγής της εκδήλωσης τα τελευταία δυο χρόνια, το Οινόραμα 2022 θα είναι το πρώτη στην ιστορία που θα φιλοξενήσει κρασιά τριών «νέων» εσοδειών.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα πιο εκλεκτές ποικιλίες από τον ελληνικό αμπελώνα, κρασιά-εκπροσώπους όλων των ελληνικών ονομασιών προέλευσης και τις πιο διαδεδομένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες επισκέπτες έχουν οι αίθουσες «Οινοτεχνία» (εφόδια και αμπελοοινικός εξοπλισμός) και «Οινικές Αποκαλύψεις», με πολύ μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, καθώς και το αντίστοιχο «wine bar» όπου φιλοξενούνται ιδιαίτερα και πιο σπάνια κρασιά, από αφανείς ποικιλίες αμπέλου και από μη-συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης (π.χ. κρασιά οινοποιημένα σε αμφορείς ή με γηγενείς ζύμες) και ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εκθετών, είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με ισχύον πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ σε εφαρμογή θα είναι όλα τα εν ισχύ μέτρα προστασίας. Παράλληλα προς αποφυγή συνωστισμού η έκθεση χωρίζεται σε 2 χρονικές περιόδους: πρωί 10:00 – 14:00 και απόγευμα 15:00 – 19:00, με μία ώρα διάλειμμα για αερισμό και καθαρισμό.
Το εισιτήριο για κάθε πρωινή περίοδο κοστίζει 12€ (φοιτητικό 7€), όπως και αυτό της απογευματινής περιόδου της Δευτέρας 14 Μαρτίου. Το εισιτήριο των απογευματινών περιόδων Σαββάτου και Κυριακής κοστίζει 15€ (φοιτητικό 12€). Παράλληλα, διατίθεται και ένα «3-day pass» προς 30€, που εξασφαλίζει την είσοδο στην έκθεση όλες τις ώρες και μέρες λειτουργίας της.

info
Ζάππειο Μέγαρο
12, 13 & 14 Μαρτίου
Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 15:00 – 19:00.
H προαγορά εισιτηρίων γίνεται μέσω Viva.gr, αλλά είναι και η επιτόπου αγορά εισιτηρίων στο ταμείο της έκθεσης, χωρίς εγγυημένη διαθεσιμότητα.

Δείτε επίσης:
4 τρόποι για να σερβίρετε το τυρί καμαμπέρ και τα κρασιά που του ταιριάζουν

3 κρασιά για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων του Μετσόβου

Οινικές αρμονίες: Ημίσκληρο τυρί με 4 πιπέρια και 2 κρασιά έκπληξη