Θέλετε να δείτε πώς περνούν τον χρόνο τους στα χωράφια οι αγρότες; Πώς καλλιεργούν τη γη; Πώς συλλέγουν τους καρπούς που τους δίνει η φύση; Αν βρίσκετε στις πόλεις το τριήμερο και αναρωτιέστε πώς θα περάσετε πιο δημιουργικά τον ελεύθερό σας χρόνο, τότε σας έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα αγρόκτημα, να γνωρίσετε από κοντά τους παραγωγούς, να δοκιμάσετε προϊόντα και να έρθετε σε επαφή με τη φύση.

To Οpenfarm days 2023 πραγματοποιείται από τις 3 έως και τις 5 Ιουνίου, με στόχο να προωθήσει τον αγροτουρισμό, να φέρει πιο κοντά στη φύση τον κόσμο του αστικού τοπίου. Στο πλαίσιο αυτό, τα αγροκτήματα του δικτύου ανοίγουν τις πόρτες τους σε επισκέπτες, διοργανώνοντας μάλιστα και διάφορα events. Πώς μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο από αυτά; Μπαίνετε στο site openfarm.gr, επιλέγετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει και εκεί σας εμφανίζει μια λίστα με τα διαθέσιμα αγροκτήματα, τις ώρες που είναι ανοικτά, τα events που οργανώνουν.

Μια ωραία ιδέα και για γονείς με παιδιά, αν επιθυμείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό και να μυήσετε τους μικρούς φίλους στα μυστικά της φύσης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα έχετε τη δυνατότητα όχι μόνο να γνωρίσετε παραγωγούς αλλά και να συμμετέχετε σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, μαγειρικής στη φύση αλλά και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο τριήμερο τρέχει και ένας διαγωνισμός φωτογραφίας (#OpenFarmDays2023 και  #OpenFarmDays ) για τους συμμετέχοντες στις open farm days. 3 νικητές θα κερδίσουν ένα open farm days box,
με προϊόντα από τους παραγωγούς που συμμετέχουν στον θεσμό!

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι εκδηλώσεις του openfarm δεν σταματούν εδώ, στο συγκεκριμένο τριήμερο. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα θεσμό, που ξεκίνησε τα τελευταία 4 χρόνια και είναι ήδη πολύ ενεργός μέσω σεμιναρίων, εργαστηρίων, εκδηλώσεων, με απώτερο στόχο την γνωριμία του αστικού κόσμου με τη φύση, την επαφή με τους παραγωγούς, την προώθηση προιόντων που σπανίζουν ή χάνονται. Παράλληλα, στα κεντρικά γραφεία τους στη Λαχαναγορά, πέρα του ότι διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων, διαθέτουν και προς πώληση προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών που δεν θα βρείτε εύκολα σε άλλα σημεία στην πόλη.

 

info
Ολες οι εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες εδώ: openfarm.gr/events/open-farm-days_june2023/

Το άρθρο της εβδομάδας