Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου όλοι οι λάτρεις της τσικουδιάς θα μαζευτούμε στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (έναντι Δημαρχείου οδός Σύρου) για να απολαύσουμε το αγαπημένο κρητικό απόσταγμα και να γλεντήσουμε με την ψυχή μας.

Ο σύλλογος Κρητών Χολαργού-Παπάγου «Ο Ψηλορείτης», μας προσκαλεί λοιπόν σε ένα γλέντι, σαν και αυτό που μόνοι οι Κρητικοί ξέρουν να διοργανώνουν. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να πιούμε την τσικουδιά μας και να διασκεδάσουμε χάρη στους προσκεκλημένους καλλιτέχνες. Πιο συγκεκριμένα, εκεί θα συναντήσουμε τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη και τον Μανώλη Σταυρακάκη στη λύρα και το τραγούδι, αλλά και τον Νίκο Καραβυράκη και τον Γρηγόρη Βγοντζά στο λάουτο και το τραγούδι. Μαζί τους και ο Χάρης Ανδρουλάκης στην κιθάρα.

Για την ιστορία να πούμε πως το τσίπουρο και η τσικουδιά παράγονται με απόσταξη των στέμφυλων (τσίκουδων όπως λένε στην Κρήτη) μετά την οινοποίηση. Παραδοσιακά το τσίπουρο παραγόταν με διπλή απόσταξη, ενώ η τσικουδιά με μονή απόσταξη. Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.

info
Λεωφ. Περικλέους 53, Χολαργός, ώρα 18:30 μμ.