Το βιβλίο του διακεκριμένου κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου που μυεί τον αναγνώστη εμπεριστατωμένα στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής, παρουσιάζεται στις 13 Φεβρουαρίου στον ΙΑΝΟ.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός Αθηναΐς Νέγκα ενώ τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά η μέτζο-σοπράνο Ανδρονίκη Σκουλά, με τη συνοδεία του Διονύσιου Βούλγαρη στο πιάνο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Θάνος Ασκητής, νευρολόγος-ψυχίατρος-δρ. Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ-πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας
Παρή Ράπτη, ιατρός ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος
Ντίνα Νικολάου, σεφ-συγγραφέας

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Οι επιπλοκές του ανοσοποιητικού και τα αυτοάνοσα νοσήματα (θυρεοειδίτιδες, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωρίαση, νόσος Crohn, έκζεμα, λεύκη, κοιλιοκάκη κ.λπ.) παρουσιάζουν σημαντική έξαρση στον ελληνικό πληθυσμό. Υπολογίζεται σήμερα ότι 1 στους 5 Έλληνες εμφανίζει κάποια αυτοάνοση διαταραχή. Ταυτόχρονα, ολοένα και περισσότερες επιστημονικές πληροφορίες τονίζουν τη διατροφοεξαρτώμενη φύση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Διατροφικές ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες μπορούν να συμβάλουν, ίσως και καλύτερα από τη φαρμακευτική αγωγή, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων παθήσεων. Το βιβλίο αυτό μάς μυεί εμπεριστατωμένα στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής. Στο πρώτο του μέρος περιγράφει τις βασικές αρχές της διατροφικής προστασίας του ανοσοποιητικού.

info
ΙΑΝΟΣ, Αθήνα, Σταδίου 24, 13/2, 20.30
ianos.gr/aitoanosa-anosopoiitiko-diatrofi-2i-ekdosi-0384643.html
ianos.gr/events/dimitris-grigorakis-aitoanosa-anosopoiitiko-diatrofi-ekd.html