Λίγες μέρες μας χωρίζουν από το Πάσχα και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας μας βάζει σε γιορτινό πνεύμα, με ένα διήμερο πασχαλινό παζάρι για καλό σκοπό, αλλά και υπέροχες εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Απριλίου, από τις 10:30 ως τις 16:00, οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, καλούν μικρούς και μεγάλους στο 19ο Πασχαλινό Παζάρι, όπου βρίσκουν πρωτότυπα, χρήσιμα και οικονομικά δώρα, σπιτικές λιχουδιές, βιβλία, φυτά, βιολογικά προϊόντα, το «μικρό μοναστηράκι», ενώ η φιλική ατμόσφαιρα και η μουσική δίνουν ακόμη πιο χαρούμενο τόνο στην εκδήλωση.

goulandri

Την ίδια στιγμή, στον πρώτο όροφο, τα παιδιά διασκεδάζουν με παιχνίδια με ζωντανή μουσική από την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ. Ειδικότερα, το Σάββατο 16/4 στις 12:00 πραγματοποιείται ανοικτό θεατρικό παιχνίδι με θέμα «Ανακυκλώνοντας τα Χρώματα της Άνοιξης», για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών και γονείς (απαραίτητη προϋπόθεση οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα). Την Κυριακή 17/4, επίσης στις 12:00, γίνεται παρουσίαση σκηνικού δρώμενου με θέμα «Ανακυκλώνοντας τα Χρώματα της Άνοιξης», από 20μελή ομάδα παιδιών της Παρόδου (ηλικίας από 7 έως 12 ετών). Σημειώνεται ότι η συμμετοχή σε κάθε εκδήλωση κοστίζει 5 ευρώ (εγγραφή μελών με μειωμένη συνδρομή). Στις εκδηλώσεις συμμετέχει ευγενικά το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και τα έσοδα θα συμβάλουν στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου του Μουσείου και των Φίλων.

info
16-17 Απριλίου, Πασχαλινό Παζάρι Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά, τηλ. 210 8083289, 210 8015870, www.filoi-gnhm.gr
Είσοδος Ελεύθερη, Συμμετοχή στις εκδηλώσεις: € 5. Υπάρχει χώρος στάθμευσης. Δεκτές και κάρτες.

Το άρθρο της εβδομάδας