Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη 2021, η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών σας καλεί το Σαββατοκύριακο 11 – 12 Δεκεμβρίου σε ένα πολυπολιτισμικό, διήμερο φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Το Σαββατοκύριακο 11 – 12 Δεκεμβρίου, η καρδιά της Κυψέλης θα χτυπάει στο ρυθμό των κοινοτήτων των μεταναστών μας. Στον υπαίθριο χώρο της Αγοράς, θα απολαύσετε ένα πρόγραμμα με χορό, μουσική, εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους, προτάσεις για γιορτινά δώρα και γεύσεις από όλο τον κόσμο».

Συγκεκριμένα, οι μεταναστευτικές κοινότητες και οργανώσεις και τα μέλη τους θα βρεθούν στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης χαρίζοντας μυρωδιές, ήχους, εικόνες και έθιμα από χώρες όπως: Αίγυπτο, Αιθιοπία, Αλβανία, Αφγανιστάν, Γεωργία, Κονγκό, Ουκρανία, Πακιστάν, Σενεγάλη, Σουδάν. Ακόμη, θα συμμετέχουν μεταναστευτικές κοινότητες και οργανώσεις: Αιγυπτιακή Κοινότητα, Αιθιοπική Κοινότητα, Αλβανική Κοινότητα, Σύνδεσμος Αλβανίδων γυναικών στην Ελλάδα, Γεωργιανό Πολιτιστικό Κέντρο Καύκασος, Κοινότητα Κονγκό, Κοινότητα Σενεγάλης, Κοινότητα Αφγανών μεταναστών και προσφύγων, Ελληνοσουδανικός Σύνδεσμος Φιλίας, Οργάνωση Νοτίου Αφρικής, Κοινότητα Πακιστάν, Vana Ba Africa, Ukrainian Women’s Club, Nigerian Women Organization.

Σημειώνεται πως κατά την εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ. Για την είσοδο στο χώρο θα πρέπει να είστε είτε εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες με αντίστοιχο πιστοποιητικό, είτε με αρνητικό rapid test όπως οι διοργανωτές και συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

Δείτε επίσης:
Η Κυψέλη απέκτησε στέκι για πρωινό, το Morning Sweetie  

Το Fabrica de Vino μετακομίζει στην Κυψέλη

Ένα διαφορετικό Κρεοπωλείον στην Κυψέλη