Σε ένα ξεχωριστό workshop που κυριάρχησε το κέφι και η ανταλλαγή γευστικών tips, ο δικός μας Ανδρέας Λαγός μοιράστηκε 4 συνταγές για ψωμί με προϊόντα χωρίς γλουτένη, που κέρδισαν τις εντυπώσεις με τη γεύση και την πρωτοτυπία τους.

_MP_2547

Φρατζολάκια με μπαχαρικά, λεμονάτα muffins, ψωμάκια με δεντρολίβανο και σκόρδο, ψωμάκια με παντζάρι, αλεύρι από ρεβίθι και καλαμπόκι, αλλά και γλυκά scones κανέλας με πετιμέζι και τζίντζερ, ενθουσίασαν όσους βρέθηκαν το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής, 28 Οκτωβρίου, στο workshop που διοργάνωσε το e-shop “Get Glouten Free”.

_MP_2587

Ο γνωστός Nomad Chef Ανδρέας Λαγός, παρουσίασε βήμα προς βήμα τη διαδικασία παρασκευής του ψωμιού, της απαραίτητης αυτής καθημερινής τροφής, εξηγώντας παράλληλα πόσο σημαντική είναι η ακρίβεια στην ποσότητα των υλικών, καθώς τα gluten free προϊόντα και κυρίως τα άλευρα, απαιτούν τελείως διαφορετική προσέγγιση και διαχείριση από τα συμβατικά. Όσο για τα γευστικά υλικά που πρόσθεσε στα ψωμάκια του -δεντρολίβανο, λεμόνι, παντζάρι, κύμινο, κόλιανδρο και σκόρδο-, ταίριαξαν αρμονικά με τα gluten free άλευρα από ρύζι, καλαμπόκι, ρεβίθι, teff (αλεύρι από το δημητριακό teff που συναντάται στην Αιθιοπία) και τα έτοιμα μίγματα για ψωμί, που πωλούνται στο www.get-glutenfree.com

_MP_2645

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τα λαχταριστά ψωμιά που με τόση φροντίδα ετοίμασε ο Ανδρέας και δεν δίστασαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στην παρασκευή ψωμιού με προϊόντα χωρίς γλουτένη, αλλά να κάνουν και τις δικές τους γευστικές προτάσεις.

_MP_2658

Το Get Glouten Free ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της διατροφής χωρίς γλουτένη πριν από 1 χρόνο. Στο ενημερωμένο του e-shop μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 400 είδη από 25 brands από όλο τον κόσμο με τη λίστα συνεχώς να μεγαλώνει. Στόχος του Get Glouten Free είναι πέρα από τα προϊόντα να προσφέρει στους πελάτες του όλα όσα χρειάζονται για μια ολοκληρωμένη διατροφή χωρίς γλουτένη.