Ποιες είναι οι νέες τάσεις, οι καταναλωτικές συνήθειες, αλλά και οι ευκαιρίες που φέρνει το μέλλον; Ποιες είναι οι καινοτομίες και τεχνολογικές εφαρμογές που δίνουν λύσεις; Ποιος είναι ο ρόλος του delivery και του take away αλλά και η αξία της τοπικής παραγωγής και της βιωσιμότητας; Οι απαντήσεις θα δοθούν τη Δευτέρα 17 Μαϊου από 20 κορυφαίους σεφ και ανθρώπους της εστίασης στο Restaurant Management Conference, που διοργανώνει η Boussias Communications. Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι σεφ, καθώς και στελέχη από τον χώρο της εστίασης θα μιλήσουν για τις προκλήσεις που έφερε ο Covid 19 στην εστίαση.

Τρεις από τους κορυφαίους ομιλητές είναι:

Ο JP McMahon, σεφ και ιδιοκτήτης του Aniar Group, που αποτελείται από τρία εστιατόρια στο Galway της Ιρλανδίας, κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin το 2012. Είναι επίσης ιδρυτής του Food on the Edge Symposium ένα διήμερο συνέδριο ποθ από το 2015 φέρνει στο Galway διεθνείς σεφ που μιλάνε για το μέλλον των τροφίμων.

Ακόμη αποτελεί  μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την αναπτυσσόμενη σκηνή του Galway – και της Ιρλανδίας και είναι βαθιά αφοσιωμένος στην τοπική κοινότητα και στην ιρλανδική κουζίνα. Η ομιλία του θα επικεντρωθεί στο θέμα «Χτίζοντας μια κουλτούρα φαγητού μέσω της κοινότητας».

Ο Tom Youldon είναι συνεργάτης της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρίας McKinsey & Company, στο Λονδίνο. Είναι βασικό μέλος της παγκόσμιας πρακτικής εστιατορίων της McKinsey και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους λιανοπωλητές καφέ και τροφίμων. Πριν από την McKinsey εργάστηκε ως οικονομολόγος στην Τράπεζα της Αγγλίας, HM Treasury και OBR. Στο συνέδριο θα αναπτύξει το φλέγον ζήτημα του delivery, με μια ομιλία που έχει τίτλο «Θα παραμείνει το delivery ο βασιλιάς στην μετά-COVID εποχή;».

O Ιταλός σεφ Antonio Cicero και η manager Roberta Corradin από το εστιατόριο Il Consiglio Di Sicilia, αποδεικνύουν πως δεν περνάει μόνο ο έρωτας από το στομάχι… αλλά και η επιτυχία σε μία εποχή που τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά.

Γνωρίστηκαν όταν η Roberta, food journalist και συγγραφέας, που έγινε γνωστή μέσα από τη στήλη της «I made a gingerbread… emotional cooking recipes» κλήθηκε να γράψει κριτική για το εστιατόριο του Antonio το 2010. Από τότε είναι και οι δύο η κινητήριος δύναμη στο εστιατόριο δίνοντάς του διεθνή αναγνώριση, ενώ εν μέσω καραντίνας έγινε και το πρώτο Σικελιάνικο εστιατόριο που διανέμει σε όλη την Ιταλία και Ευρώπη. Στην ομιλία τους: «Success story: το delivery project που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο» θα εξηγήσουν πώς το κατάφεραν.

Επιπλέον, ζωντανά στην ψηφιακή σκηνή του συνεδρίου θα συναντηθούν η Βερολινέζα vegan chef και ακτιβίστρια Sophia Hoffman, οι Αθηναγόρας Κωστάκος (Chef, Scorpios Group Μύκονος, Meraki Λονδίνο, Ριάντ, Πόρτο Τσέρβο), Περικλής Κοσκινάς (Eστιατόριο Cookoovaya Wise Cuisine), Θάνος Φέσκος (Geranium, Σταύρος Νιάρχος), Γρηγόρης Χέλμης (Μεζέν), Μανώλης Παπουτσάκης (Χαρούπι), Νίκος Φωτιάδης (Πρόεδρος της Ομάδας επαγγελματιών του διατροφικού τομέα Brigade), οι techology experts Laura Vana και Zaedo Musa, ο Ιωάννης Τσάκνης, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο Κώστας Παναγάκης (Travelworks Public Relations), η Γεωργία Δώδου (Sani Resort), η Χριστίνα Πάνου (Quality & Assurance Director Vivartia Group), ο Δημοσθένης Μπρούσαλης (brand stratigic expert), Νίκος Νέγκας (γενικός διευθυντής TGI Fridays), Παναγιώτης Κούρεντας (Ιδρυτής Ιντερνετικής Πλατφόρμας COSTEASY│recipe costs and more, Quality Assurance & Training Manager Grecotel S.A.).

Για περισσότερες πληροφορίες:  www.restaurantconference.gr  

Δείτε επίσης:
Διατροφικές διαταραχές και εφηβεία στην εποχή της πανδημίας

Difford’s Guide: Εσείς, πώς πίνετε το ρούμι; 

Δεύτερη δράση καθαρισμού βυθού από την ΕΛΟΠΥ στο λιμάνι της Βόνιτσας