Για τρεις μέρες, 19-21/10, η Ελλάδα γίνεται το επίκεντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης αφού το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας διοργανώνεται στο Ζάππειο.

Το Συνέδριο «Η Ευρώπη των γεύσεων – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» θα φιλοξενήσει εκτός από τις συνεδριακές εκδηλώσεις και μία μεγάλη έκθεση για την διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, η Ευρωπαϊκή ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής και με τα παραδοσιακά προϊόντα.

CEUCO-2018-ATHENS-2

Στο προηγούμενο Συνέδριο του 2017 στην Cordoba της Ισπανίας συμμετείχαν περισσότεροι από 500 σύνεδροι και περισσότεροι από 100 σύλλογοι και φορείς, από δέκα περίπου ευρωπαϊκές χώρες,.

Το πανευρωπαϊκό συνέδριο είναι η μεγάλη ετήσια εκδήλωση του CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας – Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques), που αποτελείται από πολλά ενεργά μέλη σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» είναι πλέον ένα από τα ενεργά μέλη και εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στην CEUCO.

Το 16ο Συνέδριο θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων μία παρουσίαση των τοπικά πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων, των τοπικών εδεσμάτων και όλων των ποτών και μια μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών. Η Εταιρεία MACT MEDIA GROUP, ανέλαβε την διοργάνωση του Συνεδρίου και της παράλληλης Έκθεσης.

info
19-21/10, Ζάππειο Μέγαρο, www.chefsclubofattica.com/

Το άρθρο της εβδομάδας