Για μία ακόμη χρονιά, πιστοί στο ραντεβού με τους οινόφιλους, τα οινοποιεία συμμετέχουν στις “Ανοιχτές Πόρτες”. Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου λοιπόν, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί – μέλη της “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”, μας περιμένουν στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

shutterstock_115821670

Οι “Ανοιχτές Πόρτες” που πραγματοποιούνται φέτος για 13η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των “Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”, σημειώνουν κάθε φορά ιδιαίτερη επιτυχία, με περισσότερους από 8.000 επισκέπτες το συγκεκριμένο διήμερο. Στόχος της εκδήλωσης είναι κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο γεγονός γύρω από το κρασί, σε εορταστικό κλίμα το οποίο θα προσκαλέσει τον καταναλωτή στο χώρο παραγωγής του.

Προγραμματίστε από τώρα το ξεχωριστό Σαββατοκύριακο σας στη βόρεια Ελλάδα και φροντίστε να βάλετε στο πρόγραμμα σας περισσότερα από 1 οινοποιεία. Εκτός από τα εξαιρετικά ελληνικά κρασιά που θα δοκιμάσετε, άλλωστε, μια ματιά στις εκδηλώσεις που έχουν ετοιμάσει και οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, ακόμη και ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς της παρέας, θα σας πείσει ότι αξίζει να τα επισκεφθείτε όλα!

Σημειώστε ότι οι επισκέπτες των οινοποιείων θα μπορούν να αγοράσουν κρασιά σε ειδικές τιμές, αλλά και να συμμετέχουν σε κλήρωση δώρων, εφόσον συμπληρώσουν το σχετική δελτίο συμμετοχής. Παράλληλα, τρέχει και διαγωνισμός φωτογραφίας με δώρο επιλεγμένους οίνους από τη βόρεια Ελλάδα. Για να συμμετέχετε, απλά ανεβάζετε φωτογραφίες στο facebook με hastag #opendoorsngr16 και συγκεντρώνεται likes, με τους 3 πρώτους που θα έχουν τα περισσότερα likes να είναι οι τυχεροί που θα κερδίσουν από 6 φιάλες Οίνους Βορείου Ελλάδος!

shutterstock_78273733

Δείτε αναλυτικά τα επισκέψιμα οινοποιεία:

Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου
– Tsantali – Αμπελώνας Ραψάνης
– Κτήμα Κατσαρού
– Kitrvs

Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
– Κατώγι Αβέρωφ
– Κτήμα Γκλίναβος
– Οινοποιείο Ζοίνος

Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
– Κτήμα Βογιατζή
– Κτήμα Δύο Φίλοι
– Κτήμα Στεργίου
– Κτήμα Άλφα

Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
– Μπουτάρη – Οινοποιείο Νάουσας
– Κυρ-Γιάννη – Οινοποιείο Νάουσας
– Κτήμα Φουντή
– ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα

shutterstock_63222412

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας
– Κτήμα Χατζηβαρύτη

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
– Κεχρής
– Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου
– Κτήμα Γεροβασιλείου

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
– Κτήμα Πόρτο Καρράς
– Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους

Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου
– Κτήμα Βιβλία Χώρα
– Κτήμα Τέχνη Οίνου
– Κτήμα Παυλίδης

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις των οινοποιείων ΕΔΩ

info
28.5 & 29.5, “Ανοιχτές Πόρτες” στα οινοποιεία-μέλη των “Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”, www.winesofnorthgreece.gr
Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.