Τι είναι η Φέτα ΠΟΠ; Σε τι διαφέρει από τα άλλα λευκά τυριά; Γιατί να την επιλέξω;

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προώθησης της Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let’s get real!» στις αγορές της Γαλλίας της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, επέστρεψε δυναμικά με την επιτυχημένη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Taste of Paris 2021, μετά από μια περίοδο αναστολής των δράσεων εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, chefs, foodbloggers και όλος ο κόσμος της ευρωπαϊκής γαστρονομίας συναντήθηκαν από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο Grand Palais Éphémère του Παρισιού για ένα μοναδικό ταξίδι στη μαγειρική και στη γεύση.

Η εκδήλωση για την προώθηση της Φέτας ΠΟΠ προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, προβάλλοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του αυθεντικού προϊόντος μέσω του Masterclass live cooking show, που πραγματοποιήθηκε την από την Ντίνα Νικολάου, Πρέσβειρα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και διακεκριμένη chef από τον θεσμό γαστρονομίας Gault & Millau.

Η Ντίνα Νικολάου μίλησε για τον ξεχωριστό τρόπο παρασκευής του αυθεντικού τυριού Φέτα ΠΟΠ το οποίο παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Στη συνέχεια δημιούργησε παραδοσιακές συνταγές με φέτα ΠΟΠ συνδυασμένες με μοντέρνα δημιουργική κουζίνα.

Στο τέλος της παρουσίασης, το κοινό είχε την ευκαιρία να γευτεί τη Φέτα ΠΟΠ στις ατομικές μερίδες των συνταγών που μοιράστηκαν αλλά και να πάρει ατομικά δείγματα Φέτας ΠΟΠ για πειραματισμό στην κουζίνα.

Δείτε επίσης:
Το DNA της ελληνικής φέτας κρύβει 489 διαφορετικές πρωτεΐνες!

Φέτα, μία βέρα Ελληνίδα

Καλαθάκι Λήμνου: Το παραδοσιακό ΠΟΠ τυρί του βόρειου Αιγαίου

Το άρθρο της εβδομάδας