Το «Taste Halkidiki» είναι το νέο φεστιβάλ Γαστρονομίας που πραγματοποιείται την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 στον Δήμο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, στην κεντρική πλατεία της Ν. Φώκαιας.

Μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τα προϊόντα και τη γαστρονομία αυτής της μαγευτικής περιοχής της πατρίδας μας.

Στη διάρκεια του απογεύματος θα γίνουν μαγειρικές επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών με τη μοντέρνα υπογραφή διακεκριμένων chef της περιοχής. Την ίδια στιγμή ομάδες σπουδαστών μαγειρικής θα ετοιμάζουν την ίδια συνταγή για το κοινό που θα κληθεί να ψηφίσει την καλύτερη από αυτές.

Η γη της Χαλκιδικής είναι πολύ πλούσια. Οι γεύσεις της περιλαμβάνουν ελιές και ελαιόλαδο, μέλι, εξαιρετικά κρασιά και τσίπουρα, τυροκομικά προϊόντα, ψάρια και όστρακα, κρέατα και κυνήγια, φρούτα και κηπευτικά, σιτηρά, βότανα, μανιτάρια του δάσους και ξηρούς καρπούς. Οι σεφ έχουν στα χέρια τους εξαιρετικές πρώτες ύλες για να δημιουργήσουν δημιουργικές συνταγές και να προσφέρουν απίθανες γευστικές εμπειρίες στους επισκέπτες.

Οι βασικοί παραγωγοί του τόπου θα είναι εκεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να συνομιλήσουν με το κοινό και να προσφέρουν διάφορα τοπικά κεράσματα, όπως ελιές, μέλι, βότανα, κρασί, τσίπουρο και παραδοσιακά γλυκά .

Το 1ο Taste Halkidiki Festival εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κι έχει ως στόχο αποτελέσει μια σταθερή αναφορά για την γαστρονομία όλης της Χαλκιδικής, να συμβάλλει στην ανάπτυξη περιοχών, τουριστικών και μη με αφορμή τη γαστρονομία, στην διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και την οικονομική ανάπτυξη των κλάδων της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας.

info
Taste Halkidiki, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021
Πλατεία Ν. Φώκαιας, Δήμος Κασσάνδρας, Χαλκιδική, από τις 6:00μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

 

Δείτε επίσης:
Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2021: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Ούζο ή τσίπουρο; Το δίλημμα του καλοκαιριού

Η γαστρονομία φέρνει τουρίστες στη Χαλκιδική