Η γιορτή των βιολογικών και vegan προιόντων επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 6-8 Μαΐου. Το Bio Festival αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για όσους το επισκεφτούν, να συναντήσουν παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας και να ανακαλύψουν μία μεγάλη γκάμα από βιολογικά, φυσικά και vegan προϊόντα. Πάνω από 130 εκθέτες συμμετέχουν στο φετινό Bio Festival, μυώντας τους επισκέπτες σε έναν πιο βιολογικό και vegan τρόπο ζωής.

Mε έμφαση στα vegan προϊόντα
Σε μία εποχή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο υιοθετούν την vegan διατροφή, το 2ο Bio Festival, ακολουθεί και στηρίζει αυτή την τάση φιλοξενώντας εκθέτες με vegan προϊόντα. Έτσι λοιπόν, ένα σημαντικό μέρος των εκθετών -εταιρείες που διαθέτουν αποκλειστικά ή έχουν εντάξει στο χαρτοφυλάκιο τους και vegan προϊόντα-, θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με χιλιάδες επισκέπτες του φεστιβάλ: επαγγελματίες της οργανωμένης λιανικής που έχουν εντάξει ή θέλουν να εντάξουν τα vegan προϊόντα στο ράφι της επιχείρησής τους, επαγγελματίες της εστίασης που αναζητούν vegan προϊόντα για το μενού του εστιατορίου τους, αλλά και ένα δυναμικό καταναλωτικό κοινό που επιλέγει τα vegan προϊόντα.Επιπλέον, μέσα από τις εισηγήσεις του Workshops & Seminars που θα γίνουν στην αίθουσα D10, οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα γύρω από την παγκόσμια αυτή τάση και να βρουν απαντήσεις σε κάθε απορία τους. Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες θα είναι και αυτές των Νίκη Χάγια aka Lady Papaya και της Mάχης Δημακίδου, ιδιοκτήτριας του Vegan Pastry Shop Little Darling, οι οποίες θα συζητήσουν πως μπορεί κάποιος να μεγαλώσει vegan παιδιά στην Ελλάδα. Eπίσης η Γεωργία Κοντιζά, ιδιοκτήτρια του Koukoumi Vegan Boutique Hotel θα μιλήσει για το τι πρέπει να περιμένουν οι επισκέπτες από ένα ξενοδοχείο που αυτοπροσδιορίζεται ως Vegan. Ακόμα ένα σημαντικό θέμα που θα αναλυθεί από Μαίρη Μανωλέλλη, CEO της Vegan Times είναι και το Greenwashing: Πως να το αποφύγεις εάν είσαι επιχείρηση και πως να το αναγνωρίζεις εάν είσαι καταναλωτής. Φυσικά, θα συζητηθούν από ειδικούς στον τομέα του vegan και πολλά άλλα θέματα.

Workshops & Seminars που θα εμπνεύσουν και θα δώσουν λύσεις και ιδέες
Το Bio Festival θα φιλοξενήσει στην αίθουσα D10 και τις τρεις ημέρες λειτουργίας του στο πλαίσιο των Workshops & Seminars, μια σειρά από εισηγήσεις από ειδικευμένους επαγγελματίες. Διακεκριμένοι διατροφολόγοι, ακαδημαϊκοί, chef, pastry checf, στελέχη της αγοράς, θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες που θα παρευρεθούν για τις νέες τάσεις, τις εξελίξεις στον κλάδο, αλλά και θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα γύρω από τα βιολογικά, φυσικά και vegan προϊόντα που «ταλανίζουν» τους καταναλωτές.

info
Bio Festival, Tεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα- Γκάζι, www.biofestival.gr
Ημέρες και ώρες λειτουργίας 6-8 Μαΐου, 11:00-21:00
Γενική είσοδος για καταναλωτές: €5. Η είσοδος για επαγγελματίες του κλάδου αλλά και για παιδιά έωε 12 ετών είναι δωρεάν.
Online εισιτήρια: https://biofestival.gr/agora-eisitiriou/