Ένας νέος θεσμός για τα ελληνικά δεδομένα, τα Chefs Choice Awards, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες με τη στήριξη και τη χορηγία του ΑQUA Carpatica.

Στόχος των βραβείων είναι να αναδείξουν προτάσεις, γκάμα υλικών αλλά και τις πρώτες ύλες που προτιμούν οι Έλληνες σεφ στις γαστρονομικές τους δημιουργίες. Οι chef αφού εμπνεύστηκαν από τα υποψήφια προϊόντα, μαγείρεψαν με πάθος και στη συνέχεια παρουσίασαν το τελικό πιάτο. Με το πέρας της μαγειρικής διαδικασίας και δοκιμής, διάβασαν και τον φάκελο των υποψηφιοτήτων για να ολοκληρώσουν τη βαθμολογία των υλικών.

Τα βασικά κριτήρια που έλαβαν υπόψη τους οι chef για να αξιολογήσουν τα προϊόντα είναι η καινοτομία και η λύση που προσφέρουν στις κουζίνες υψηλών ταχυτήτων, η ποιότητα, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, η γεύση, η εμφάνιση και η αξιοποίηση υπεύθυνων περιβαλλοντικών πρακτικών από τις επιχειρήσεις παραγωγής.

Το Φυσικό Μεταλλικό νερό και Φυσικώς Ανθρακούχο AQUA Carpatica συνόδευσαν τους chef καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και μάλιστα ταίριαξαν με όλα τα πιάτα που παρουσιάστηκαν. «Γεννημένο» στις πιο αγνές πηγές του κόσμου, στα Καρπάθια όρη, εκεί που η ανθρώπινη δραστηριότητα δεν επιτρέπεται, το Φυσικό Μεταλλικό (με σχεδόν μηδενικά νικτρικά) και το Φυσικώς Ανθρακούχο νερό (χωρίς καθόλου νιτιρικά) είναι πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Γι’ αυτό και η γεύση τους είναι ιδιαίτερα απαλή ενώ δεν αφήνουν καμία επίγευση. Αντιθέτως, δίνουν μια αναζωογονητική αίσθηση στο στόμα και συμβάλλουν ώστε να αναδεικνύεται η γεύση στο κάθε πιάτο που συνοδεύουν.

Διαβάστε ακόμη

Νέα βράβευση για το AQUA Carpatica στις Βρυξέλλες

Γνωρίζατε ότι το πιο αγνό, φυσικό και βελούδινο νερό αναβλύζει στα Καρπάθια Όρη;

Μπορεί ένα νερό με φυσικές φυσαλίδες να κάνει τη διαφορά στην υγεία μας;