Η μεγάλη γιορτή του καφέ επιστρέφει και φέτος τον Σεπτέμβριο, για 4η χρονιά, με ενδιαφέροντα masterclasses, σεμινάρια, πρωταθλήματα καφέ και όλες τις νέες τάσεις γύρω από τον καφέ.

Το 4ο Athens Coffee Festival φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας στο Γκάζι επαγγελματίες της καφεστίασης και λάτρεις του καλού καφέ. Σημαντικό κεφάλαιο του Athens Coffee Festival είναι για ακόμα μία χρονιά οι παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα είναι ακόμα πιο στοχευμένες. Έλληνες και ξένοι κορυφαίοι επαγγελματίες και εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν όλες τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ, ιδέες που να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και ότι θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα σε διεθνές επίπεδο την αγορά. Παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν στην παγκόσμια βιομηχανία του καφέ.

Το πρόγραμμα του Coffee Masterclasses, έχει καταρτιστεί έτσι ώστε να καλυφθεί ένας σημαντικός αριθμός ωρών με live παρουσιάσεις κι επιδείξεις απευθυνόμενες τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους λάτρεις του καφέ. Η θεματολογία θα είναι ευρεία και θα κινείται από το μέλλον της καφεπαραγωγής, την ιστορία και την κουλτούρα του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων έως την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialty coffee.

info
4ο Athens Coffee Festival, 28-30/9, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι, www.athenscoffeefestival.gr
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή 10:00-22:00, Δευτέρα 12:00-21:00.