Στις 6 Μαΐου τo Scala Vinoteca υποδέχεται τον Νίκο Καρατζά, χημικό μηχανικό- οινολόγο, διευθυντή του Κτήματος Παυλίδη και μας προσκαλεί να απολαύσουμε μέσα από ένα μενού γευσιγνωσίας τέσσερα από τα κρασιά του Κτήματος, σε ένα παιχνίδι γεύσεων και αρωμάτων.

Το μενού γευσιγνωσίας κοστίζει 30Ε το άτομο κι αποτελείται από τέσσερα πιάτα (πρώτο, δεύτερο, κυρίως και επιδόρπιο) και δίνει 2 διαφορετικές επιλογές στο πρώτο και δεύτερο και τρεις στο κυρίως πιάτο.
Πρώτο πιάτο: Ψητά σπαράγγια με μαστέλο Χίου  ή Σαλάτα με ρόκα , ραπανάκια, ραντιτσιο, ρέβα, αγγούρι και horseradish sause.

Συνοδεύονται με Thema  λευκό Sauvignon Blanc, Ασύρτικο
Δεύτερο πιάτο: Αχνιστά όστρακα με τσίλι, σκόρδο και κόλιανδρο σβησμένα με κρασί ή Γαρίδες tiraudito με σταμναγκάθι καρέ πιπεριάς Φλωρίνης baby corn, και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.

Συνοδεύονται με Emphasis Chardonnay
Κυρίως πιάτο: Στριφτούδια με κόκκινη πικάντικη σάλτσα και καρέ από jamon ή Ψαρονέφρι με σάλτσα καπνιστού τυριού και κους κους με τομάτα καρέ και φρέσκο κρεμμύδι ή Πιπεράτο καρπάτσιο μόσχου με τηγανιτή κάπαρη και chili oil.

Συνοδεύονται με Thema ερυθρό  Syrah, Αγιωργίτικο
Επιδόρπιο: Μαρέγκα με μους μασκαρπόνε και φράουλες
Συνοδεύεται με Thema  ροζέ Tempranillo
Info: Scala Vinoteca, Αναγνωστοπούλου και Σίνα 50, τηλ. 210 361 0041

Λίγα λόγια για το κτήμα Παυλίδη: Η επιμονή στην ποιότητα αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα του Κτήματος Παυλίδη από το 1998 που ο Χριστόφορος Παυλίδης το δημιούργησε στα Κοκκινόγεια της Δράμας. Η επιλογή της περιοχής με εξαιρετικό μικροκλίμα και η χρησιμοποίηση σταφυλιών από αμπέλια ελεγχόμενης καλλιέργειας προσφέρουν πρώτη ύλη βέλτιστης ποιότητας. Το οινοποιείο  του Κτήματος με πρωτοποριακό σχεδιασμό και σύγχρονο εξοπλισμό εξασφαλίζει ότι με την οινοποίηση αναδεικνύονται κάθε φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το αρωματικό δυναμικό και οι γευστικές ισορροπίες του σταφυλιού. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλουν οι άνθρωποι του Κτήματος είναι εμφανές στην ποιότητα της παραγωγής του η οποία έχει επιβραβευθεί με πλειάδα διακρίσεων εντός και εκτός Ελλάδος.

Το άρθρο της εβδομάδας