To Sympossio Greek Gourmet Touring, το γαστρονομικό όχημα του Ομίλου Aldemar Resorts που ταξιδεύει εδώ και 10 χρόνια την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό, άνοιξε την αυλαία του την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου με μια εκδήλωση στο ξενοδοχείο Domotel Kastri που έδωσε την ευκαιρία σε εκπρόσωπους τουριστικών φορέων, καταξιωμένους επιχειρηματίες και όλους όσους στηρίζουν το σκοπό του Sympossio, να γιορτάσουν την αξία των συνεργειών και τις δυνατότητες της ελληνικής γαστρονομίας και του ελληνικού τουρισμού. Με οικοδεσπότες τους κυρίους Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Aldemar Resorts και Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Domotel Hotels & Resorts, το Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε την έναρξη του 11ου κύκλου του.

Το Sympossio έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο μακρόπνοες συμπράξεις ιδιωτικών και δημόσιων φορέων με κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων, γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, παρουσίασε το θέμα του 11ου χρόνου του, το οποίο είναι ένα αφιέρωμα στο «Ελληνικό Τυρί». Τα ελληνικά τυριά, με ιστορία και αναφορά που συναντάται από την εποχή του Ομήρου κιόλας, και συγκεκριμένα στην «Οδύσσεια», αποτελούν μια μοναδική πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην εγχώρια και τη διεθνή κουζίνα. Τον πλούτο και την ποικιλία των ελληνικών τυριών που αποτελούν και μια από τις βασικές κατηγορίες εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας μας αναδεικνύει το Sympossio 2020.

Η κα. Κατερίνα Γκαγκάκη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους από τον χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, των επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφους και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Υπουργός Τουρισμού κος. Χάρης Θεοχάρης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κος. Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας κος. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο Πρέσβης της Ουκρανίας κος. Sergii Shutenko και άλλοι.

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Domotel Hotels & Resorts, καλωσόρισε τους καλεσμένους στο Domotel Kastri υπογραμμίζοντας: «Η Domotel Hotels & Resorts συμμετέχει στην πρωτοβουλία αυτή με χαρά και τιμή. Το Ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι πολλά περισσότερα από ήλιος και θάλασσα. Η Ελληνική γαστρονομία είναι συνοδοιπόρος της πολιτιστικής μας εξέλιξης και ποικιλίας. Η ολιστική εμπειρία των επισκεπτών μας είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα μας και ο πυρήνας της ταυτότητας του προορισμού μας. Η Domotel Hotels & Resorts με ηγετική παρουσία και ευρεία διασπορά στην ηπειρωτική Ελλάδα συστρατεύτηκε με την Aldemar Resorts, την ιστορική Ελληνική αλυσίδα ξενοδοχείων, στην προώθηση εκτός συνόρων αυτής της ιδέας. Καλοτάξιδο να είναι το Sympossio 2020».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι γεύτηκαν ελληνικά προϊόντα με πρωταγωνιστή το τυρί, καθώς και το μενού που θα γευτούν οι συμμετέχοντες στο φετινό Sympossio, το οποίο φέρει την υπογραφή των Executive Chefs του Ομίλου Aldemar Resorts. Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο μουσικός Στέφανος Κόκκαλης που ταξίδεψε τους καλεσμένους με μοναδικές μελωδίες στο πιάνο.

Το περιοδικό olive και το olivemagazine.gr στηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας το Sympossio 2020.