Το Umami Festival Crete ’19 έρχεται στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 7 και 8 Απριλίου, προβάλλοντας τα ελληνικά κρασιά ταυτόχρονα με ιδιαίτερα γαστρονομικά προϊόντα.

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στο Galaxy Hotel, είναι ανοικτό για το κοινό και τους επαγγελματίες, καθώς στόχο έχει να προβάλλει τον επώνυμο ελληνικό οίνο, τα αποστάγματα καθώς και τα ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης, με το πρόγραμμα του να περιλαμβάνει live μαγειρικές, masterclass και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
Κυριακή 7 Απριλίου
* 12:00 – 20:00: Meat & Fire Project Street Food. Η Μυρσίνη Λαμπράκη θα βρίσκεται στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του φεστιβάλ, όπου κρέατα θα ψήνονται στη φωτιά δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γευτούν μια ιδιαίτερη umami streetfood εμπειρία!

* 13:00 – 16:00: Masterclass Κρητικής Κουζίνας & Γευσιγνωσία οίνων από τους Ηλία Μαμαλάκη και Γιώργο Φλούδα (ιδιοκτήτη της Trinity Wines). Κόστος εισόδου: 45€ (Οι θέσεις για το Masterclass είναι περιορισμένες και απαιτείται online κράτηση).

* 21.00: Γαστρονομικό δείπνο δημιουργικής Κρητικής κουζίνας και οινικής αποκάλυψης με σεφ τον Γιάννη Παρίκο, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Κόστος: 70€. (Οι θέσεις για το δείπνο είναι περιορισμένες και απαιτείται online κράτηση).

Παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης.

Δευτέρα 8 Απριλίου
* 13:00 – 19:00: Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά από την Μυρσίνη Λαμπράκη.

* 13:00 – 15:00: Μasterclass Ελαιολάδου – Εισαγωγή στη γευσιγνωσία παρθένων ελαιολάδων και Umami συνδυασμοί, από τον Κωνσταντίνο Τσορώνη (σύμβουλο παραγωγής και ποιότητας ελαιολάδου) και τον Παναγιώτη Παπανικολόπουλος (γαστρονομικό σύμβουλο επιχειρήσεων). Κόστος: 40€ (Οι θέσεις για το Masterclass είναι περιορισμένες και απαιτείται online κράτηση).

Παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης.

info
7-8 Απριλίου, Umami Festival Crete ’19, Galaxy Hotel Irakleio. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα και εξασφαλίστε τη δωρεάν είσοδο στο site: https://www.tuevents.gr/events/umami-festival-crete-19/

Ώρες λειτουργίας φεστιβάλ: 7 Απριλίου 12:00 – 20:00 / 8 Απριλίου 13:00 – 19:00.