Τo Σάββατο 25 Ιουλίου 2020, ο σεφ Αλέξανδρος Καίσαρης, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, μαγειρεύει για τους φίλους της σχεδίας και του σχεδία home, ένα μενού αφιερωμένο στο κρέας.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Έσσεν της Γερμανίας, ο σεφ Αλέξανδρος Καίσαρης εδώ και αρκετά χρόνια ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Με ιδιαίτερη αδυναμία στο κάπνισμα και το μαγείρεμα κρεάτων, καθώς και στην ελληνική κουζίνα, έχει καταφέρει να ενώσει διεθνείς και τοπικές γεύσεις σε νόστιμα και δημιουργικά πιάτα. Είναι από τους πρώτους και τολμηρούς επαγγελματίες που μαγειρεύει με βρώσιμη κάνναβη και εκπλήσσει με τις συνταγές που περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο Super Food, μιας και έχει ταξιδέψει στην Αμερική και την Αυστραλία, για να εκπαιδευτεί στην γαστρονομική της χρήση.

Το μενού της βραδιάς

Ορεκτικό

Ψητή χοιρινή πανσέτα αρωματισμένη με πιπέρι σετσουάν, κόλιανδρο και ριζομακάρονο με καπνιστή πάπρικα

Σαλάτα

Καρπάτσιο μοσχαρίσιου φιλέτου (Grecian prime) με φασκόμηλο και βινεγκρέτ λεμονιού σε φύλλα βαλεριάνας και ρόκας

Κυρίως πιάτο

Surf n’ turf sous vide λαβράκι με προσούτο (προβατίνα), με πουρέ παστινάκι καπνισμένο με ανθό κάνναβης και σάλτσα vin doux Σάμου

Επιδόρπιο

Πανακότα γιαουρτιού-λεμονιού με δυόσμο και νιφάδες λευκής και μαύρης σοκολάτας

info
Κόστος: €30 (συμπεριλαμβάνεται ένα ποτήρι λευκό κρασί «Ψηλές Κορφές» του ΕΟΣ Σάμου και επιδόρπιο κρασί «Vin Doux» του ΕΟΣ Σάμου)
Σάββατο 25 Ιουλίου, Έναρξη: 20:00. Η κράτηση είναι απαραίτητη.

Επόμενη γευσιγνωσία
Σάββατο 1/8: Γευσιγνωσία: «Μεσογειακή ορεινή γεύση τον 20ο αιώνα». Ο σεφ Παναγιώτης Μπουρτσουκλής, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef’s Club of Greece – Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος μαγειρεύει για τους φίλους της «σχεδίας» και του «σχεδία home» (20:00, η κράτηση είναι απαραίτητη)

Δείτε επίσης

Καλοκαιρινά πάρτι στο «σχεδία home»

Η «σχεδία» προσφέρει γεύματα αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη

Σχεδία home: Στο σπίτι της σχεδίας όλα είναι πιο ανθρώπινα