Ο Νίκος Γινάργυρος, Έλληνας Bartender of the Υear 2021, διεκδικεί τον τίτλο του World Class Bartender of the Year 2021  στην 12η παγκόσμια διοργάνωση του θεσμού που για 1η φορά θα διεξαχθεί διαδικτυακά! Από τις 4 έως και τις 8 Ιουλίου, οι κορυφαίοι bartenders του κόσμου, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Bartender of the year 2021, θα διαγωνιστούν σε 4 απαιτητικές δοκιμασίες, διεκδικώντας τον πολυπόθητο τίτλο του World Class Bartender of the Year 2021.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ο παγκόσμιος διαγωνισμός θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου σε virtual περιβάλλον με τη συμμετοχή 50 κορυφαίων bartender από όλο τον κόσμο σε μια σειρά δοκιμασιών μέσα από τις οποίες καλούνται να αναδείξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητα τους, αλλά και να αφήσουν περισσότερο από ποτέ το χαρακτήρα και το αποτύπωμά τους.

Για τις δοκιμασίες
Δοκιμασία #1: “Hidden City Highball” 
Πρωταγωνιστής: Το εμβληματικό ουίσκι  Johnnie Walker Black Label
Serve: Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους δροσερό Johnnie Walker Highball, με γεύσεις και στοιχεία από την κουλτούρα και τον τόπο του κάθε ενός.

Δοκιμασία #2: “Alive With Freshness”
Πρωταγωνιστής: Το αρωματικό τζιν Tanqueray No.TEN
Serve: Οι φιναλίστ καλούνται να προετοιμάσουν ένα διαδραστικό tutorial για τη δημιουργία ενός εύκολου World Class cocktail από το σπίτι, που να αναδεικνύει τις αρωματικές φρέσκες νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων, που χρησιμοποιούνται στην απόσταξη του Tanqueray No. 10.

Δοκιμασία #3: “Ketel One Collective”
Πρωταγωνιστής: Η εκλεκτή βότκα Ketel One
Serve: Oι bartenders καλούνται να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή την πρόταση σερβιρίσματος με Ketel One Vodka και τη δράση που οργάνωσαν στην τοπική τους κοινωνία, με αφορμή το συγκεκριμένο serve. Μέσα από αυτή τη δοκιμασία, οι φιναλίστ καλούνται να αναδείξουν με ποιο τρόπο το σερβίρισμα τους είχε και έχει θετική επίδραση στην τοπική κοινότητα, το μπαρ, την πόλη τους ή κάποιον θεσμό.

Δοκιμασία #4: “Subterranean Serves”
Πρωταγωνιστής: Η φημισμένη τεκίλα Don Julio
Serve: Σε αυτό το στάδιο, οι φιναλίστ αναλαμβάνουν την δημιουργία ενός σερβιρίσματος, με όποια εμφιάλωση της ultra-premium Don Julio tequila επιθυμούν (Blanco, Anejo, Reposado) και τουλάχιστον ένα επιπλέον συστατικό το οποίο αναπτύσσεται κάτω από το έδαφος ή ένα ριζώδες λαχανικό της επιλογής τους.

Οι παραπάνω 4 δοκιμασίες θα διαμορφώσουν το top 10. 
Δοκιμασία για τους 10 finalist: “Tale of 2 Malts Speed Challenge”
Πρωταγωνιστής: Tα περίφημα σκωτσέζικα single malt ουίσκι Talisker και Singleton
Serves: Μέσα από μια πολύ δημιουργική και ιδιαίτερα απαιτητική δοκιμασία που θα αναδείξει, πλέον και τον τελικό νικητή, oι διαγωνιζόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα μενού με 4 δροσιστικά κοκτέιλ στηριγμένα σε διαφορετική τεχνική το κάθε ένα: 2 με βάση το Talisker και 2 με βάση το Singleton, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορούν, εντυπωσιάζοντας με τις δεξιότητές και τις γνώσεις τους για τα αποστάγματα την κριτική επιτροπή.

Τις ημέρες διεξαγωγής του Παγκόσμιου Τελικού (Κυριακή 4 – Πέμπτη 8 Ιουλίου) μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση την συμμετοχή του Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021, μέσα από την σελίδα του World Class στο Facebook. 

Για τον Νίκο Γινάργυρο
Ο Νίκος Γινάργυρος αναδείχθηκε Έλληνας Bartender of the Year και εκπροσωπεί την Ελλάδα στον πρώτο εξ’ ολοκλήρου virtual παγκόσμιο διαγωνισμό του World Class. O bartender από τους Παξούς εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή και κατάφερε να ξεχωρίσει, με τις ιδιαίτερες προτάσεις σερβιρισμάτων, την δεξιότητά του και την γνώση του για τα αποστάγματα. 

Δείτε επίσης:
My Aperitivo: 305 μπαρ σε όλη την Ελλάδα προσφέρουν απεριτίφ σε προνομιακές τιμές

Thama Τήνος: 9 διάσημοι σεφ σε μια εκδήλωση με παγκόσμιο γαστρονομικό ενδιαφέρον

Gigi wine events: Στο Gigifioggos με το οινοποιείο Βατίστα