Το τριήμερο 25 έως 27 Νοεμβρίου, το εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo θα είναι γεμάτο από τις τελευταίες γαστρονομικές εξελίξεις στον ξενοδοχειακό τομέα (City&Resort hotels) ανά τον κόσμο με μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από κορυφαίους chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ceviche

Τεχνικές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που εφαρμόζονται από κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρια ξενοδοχείων ανά τον κόσμο, σύγχρονα στησίματα και παρουσίαση buffet, τεχνικές fine dining ala carte εστιατορίων, τεχνικές sous vide στη μαζική εστίαση, τεχνικές ασιατικής κουζίνας για ξενοδοχεία, διαχείριση και συνταγολόγια για ειδικές διατροφές πελατών ξενοδοχείων όπως gluten free, celiac disease, dairyfree, sugar&preservative free, Ceviceria/Carniceria το νέο trend όπου μπορεί επάξια να αντικαταστήσει το sushibar, μοντέρνα ψαροφαγία για ξενοδοχεία (fishbar), σύγχρονες ιδέες για Roomservice ξενοδοχείων, δημιουργία συνταγών με 3 ελληνικά προϊόντα για ξενοδοχεία, βελτίωση πρωινών (breakfast) ξενοδοχείων, δημιουργία ενός γλυκού και εφαρμογή του σε όλα τα τμήματα ενός ξενοδοχείου με διαφορετικές τεχνικές, θεωρητική και πρακτική επίδειξη παρουσίασης, ανοίγματος και σερβιρίσματος κρασιού, παρουσίασης, ανοίγματος και σερβιρίσματος σαμπάνιας, μετάγγισης αλλά και σέρβις μεγάλων φιαλών, service σάλας ενός τραπεζιού 2, 4 & 10 ατόμων, σε πραγματικό χρόνο κ.ά είναι ένα ενδεικτικό τμήμα της θεματολογίας των παρουσιάσεων που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, στο Xenia Gastronomy Summit.

anoigma-Sotiris_Evangelou
O σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους επαγγελματίες που θα συμμετάσχουν ως εισηγητές σε μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις

Ονόματα από την παγκόσμια γαστρονομία, όπως Ritz Paris/Ecole Ritz Escoffier, Alain Ducasse Education, ENSP (Ecole Nationale Superieure de la Patisserie) αλλά και κορυφαίοι Έλληνες chefs, όπως Γιώργος Στυλιανουδάκης (Kensho Boutique Hotel&Spa,Μύκονος), Χρόνης Δαμαλάς (Cavo Tagoo, Σαντορίνη), Σωτήρης Ευαγγέλου (Macedonia Palace, Θεσσαλονίκη), Δημήτρης Χρονόπουλος, Πανίκος Χατζητοφής (FourSeasons, Limassol), Μιχάλης Ντουνέτας, Αλέξανδρος Τσιοτίνης (CTC restaurant, Αθήνα), Θάνος Στασινός (Nikkei restaurant Αθήνα, Nikkei restaurant Μύκονος), Δανάη Τσεκούρα (Vegan&Raw Food Chef) και στο κρασί ο Γιώργος Λούκας (Genius in Gastronomy), θα παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες γαστρονομικές εξελίξεις, στον ξενοδοχειακό κλάδο ενώ θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από διακεκριμένους στο είδος τους επαγγελματίες όπως η Diana Gluhak, ειδική σε πιστοποιήσεις ξενοδοχείων σε θέματα που αφορούν ειδική διατροφή. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν από ένα πάνελ αποτελούμενο από τους Ηλία Κικίλια – Γενικό Δ/ντή ΣΕΤΕ, Γιώργο Χατζηγιαννάκη –ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Σελήνη» στη Σαντορίνη, Σωτήρη Ευαγγέλου – Executive Chef του Makedonia Palace, Γιάννη Μπαρδή – ιδιοκτήτη της εταιρίας τροφίμων Metropolitan Foods, εκπροσώπους του «We do local» και Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη – Γενικό Δ/ντή της Grecotel.

Στο Xenia Gastronomy Summit θα πραγματοποιηθούν και παρουσιάσεις με θεματολογίες όπως, πιάτα από το βραβευμένο με 3*** Michelin εστιατόριο στο Παρίσι «Alain Ducasse au Plaza Athenee» του κορυφαίου Γάλλου Chef Alain Ducasse, πιάτα από το βραβευμένο με 2** Michelin εστιατόριο «L’Espadon», στο Παρίσι, καθώς και του μυθικού ξενοδοχείου «Ritz Paris», που θα παρουσιάσει η σχολή μαγειρικής «Ecole Ritz Escoffier» που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου.

Το Gastronomy Summit είναι αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας μεταξύ της έκθεσης XENIA και της Gastronomy Essentials.

Info
Metropolitan Expo, Διεθνής Αερολιμένας Ελ. Βενιζέλος, Σπάτα
Ώρες λειτουργίας:
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017: 10:00-19:30
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017: 10:00-19:30
Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017: 10:00-19:00
https://www.xenia.gr/events/xenia-gastronomy-summit/
www.cucina.gr

Δείτε επίσης
Έρχεται το «6ο Premier Gastronomy Festival» στο Μπάνσκο

Christophe Messina: Ο «μάγος του Ritz» στην Αθήνα