Η καλοκαιρινή διάθεση ταιριάζει με την απόλαυση του ροζέ κρασιού. Μας προδιαθέτουν οι θερμοκρασίες της εποχής αλλά και οι νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας, που “παντρεύονται” ιδανικά μαζί του.

Η γκάμα των αποχρώσεων του ροζέ κρασιού είναι μαγική και παιχνιδιάρικη: από έντονο ροζ, τριανταφυλλί έως κερασί αλλά και ροζ του σολομού ή της κρεμμυδόφλουδας. Ένας ολόκληρος οινικός κόσμος ντυμένος ροζέ λοιπόν, σας περιμένει αυτή την Κυριακή 12 Ιουνίου (12:00-20:00), στο ξενοδοχείο Hilton. Πρόκειται για την εκδήλωση Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza, αφιερωμένη 100% στα ροζέ κρασιά, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ελεύθερα πάνω από 100 ροζέ κρασιά ή «pink wines» και να επιλέξετε εκείνα που θα σας συντροφεύσουν το φετινό καλοκαίρι.

krasi-roze

Το ροζέ κρασί, μεταξύ του κόκκινου και του λευκού όχι μόνο στο χρώμα αλλά και στο χαρακτήρα, ήταν για πολλά χρόνια η πιο παραμελημένη κατηγορία οίνων στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, η συγκλονιστική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην ποιότητά τους, καθώς και το γεγονός ότι η κατανάλωσή τους αποτελεί παγκόσμια τάση (στη Γαλλία η κατανάλωση των ροζέ έχει ξεπεράσει εκείνη των λευκών), τα καθιστούν ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι. Το ροζέ κρασί έχει αποκτήσει τους θαυμαστές του και είναι η ανερχόμενη οινική μόδα! Η εκδήλωση Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza που οργανώνεται από το Οινόραμα -τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο-, έχει ως στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να επιλέξουν τα ροζέ της προτίμησής τους. Φρέσκα και δροσιστικά, με ελκυστικό χρώμα και γεύση που ταιριάζει με όλα σχεδόν τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, τα ροζέ αποτελούν το κρυφό όπλο του ελληνικού αμπελώνα. «Το ροζέ κρασί ανταποκρίνεται άριστα στις καλοκαιρινές ανάγκες των οινόφιλων, λόγω του κλίματος της χώρας, της κουζίνας και του τρόπου ζωής μας», λέει ο Στέλιος Μπουτάρης από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, που συμμετέχει στην εκδήλωση.

Το Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza είναι επίσης μία πρωτοποριακή στη σύλληψή της εκδήλωση, καθότι οργανώνεται χωρίς τη φυσική παρουσία των ίδιων των οινοπαραγωγών. «Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο μέσα στην αίθουσα και ο επισκέπτης σερβίρεται μόνος του όσα και όποια κρασιά θέλει να δοκιμάσει. Μπορεί ακόμα και να τα φωτογραφίσει μαζί με την περιγραφή που τα συνοδεύει», σημειώνει ο Ντίνος Στεργίδης της vinetum, που διοργανώνει την εκδήλωση, προσθέτοντας: «ο κατάλογος της έκθεσης είναι ουσιαστικά ένας πληρέστατος οδηγός των ροζέ οίνων της Ελλάδας οι οποίοι, μάλιστα, είναι χωρισμένοι σε 5 μεγάλες γευστικές κατηγορίες για να διευκολυνθούν οι οινόφιλοι όταν θελήσουν να τα ταιριάξουν με φαγητό».

rose krasi

Σημειώστε ότι το ροζέ είναι ο οινικός μπαλαντέρ που ταιριάζει τόσο με τα λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας, όσο και με τα ζυμαρικά της ιταλικής, ακόμη και με τα πιάτα της κινέζικης κουζίνας. Όσο για το σερβίρισμά του, «η ιδανική θερμοκρασία για να απολαύσουμε το ροζέ κρασί είναι οι 11 βαθμοί στο ποτήρι. Γι αυτό θα πρέπει να το βγάλουμε από το ψυγείο στους 10 βαθμούς, ώστε μέχρι να σερβιριστεί στο ποτήρι να αγγίξει την επιθυμητή θερμοκρασία, επειδή έχει συμπεριφορά λευκού φρέσκου κρασιού», τονίζει η οινοχόος Μαρία Σοφία Καλασαρίνη.

Η εκδήλωση Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza αναδεικνύει τις νέες τάσεις στο ελληνικό ροζέ κρασί, που έχει αρχίσει να αποκτά εξαιρετικό γευστικό ενδιαφέρον. Κύρια τάση είναι αναμφίβολα η δημιουργία ακόμα πιο ελαφριών, ευκολόπιοτων, ανοιχτόχρωμων και ευχάριστων κρασιών, πιο κοντά στα λευκά παρά στα κόκκινα, με οδηγό τα εμβληματικά ροζέ κρασιά της Προβηγκίας. Ανάλογη, βέβαια, είναι ορισμένες φορές και η αύξηση στην τιμή τους! Σε κάθε περίπτωση, στην εκδήλωση Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza μπορεί ο καθένας να βρει το ροζέ που του ταιριάζει ανάμεσα στα 104 κρασιά που θα παρουσιαστούν.

Poster_DP_2016-copy

info
12 Ιουνίου, Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza, ξενοδοχείο Hilton, Λεωφόρος Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα.
Διάρκεια: 12:00-20:00. Τιμή εισόδου: € 8.