Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα
2. Την ειδική έκδοση «Στέλιος Παρλιάρος», με «40 συνταγές για μια γλυκιά Ανοιξη» από τον κορυφαίο ζαχαροπλάστη

«Αυτό είναι το πιο σημαντικό μυστικό για το τέλειο τσουρέκι» – Ο Στέλιος Παρλιάρος και η ειδική «γλυκιά» έκδοση που κυκλοφορεί με το Θέμα αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου.

Με το δεύτερο τεύχος της σειράς «Στέλιος Παρλιάρος» που είναι αφιερωμένο στα γλυκά της Άνοιξης και του Πάσχα κυκλοφορεί το Θέμα την προσεχή Κυριακή.
Πρόκειται για μια σύνθεση από συνταγές εμπνευσμένη από τις πρώτες ύλες της εποχής, αλλά και τις εορταστικές ανάγκες της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας.

Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει και μοιράζεται μαζί μας γλυκίσματα που αποθεώνουν το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο, δηλαδή την αγαπημένη μας φράουλα. Ζουμερές και κατακόκκινες, οι φράουλες συνδυάζονται τέλεια με κάθε είδος σοκολάτας, παντρεύονται με κατσικίσιο τυρί και αρωματίζονται με βανίλια.

Σε αυτό το τεύχος :

Πλάθουμε και φουρνίζουμε κουλούρια και τσουρέκια παραδοσιακά αλλά και κλασικά γλυκά με γιορτινό χαρακτήρα όπως το πληθωρικό εκμέκ κανταίφι και η φίνα λεμονόπιτα.

Η διαχρονική αξία της σοκολάτας αναδεικνύεται για άλλη μια φορά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Black forest, παρφέ, υγρά κέικ, ψητές κρέμες και brownies είναι μόνο μερικές από τις συνταγές που πλημμυρίζουν από τη μοναδική γεύση και τα απολαυστικά αρώματά της.

Φτιάχνουμε γλυκά με πρωταγωνιστή τον καφέ, για coffee lovers και όχι μόνο, όπως μπισκότα, μους, κρέμες, κέικ και φυσικά αυθεντικό τιραμισού χωρίς μυστικά.

αλλά και κρέμα αμυγδάλου, σάντουιτς με μπισκότα και σοκολάτα, μπισκότα με καρύδα και μπάρες με χουρμάδες, σοκολατένιο spread με ταχίνι και αμυγδαλωτά, όλα σε vegan εκδοχές, γεμάτα γεύση και αρώματα, για απόλαυση ενοχές.


Και το καλύτερο; Τάρτες για όλα τα γούστα! Από μήλα και δαμάσκηνα μέχρι κεράσια, ροδάκινα, ξηροί καρποί, ακόμα και βρώμη, όλα μπαίνουν σε βουτυρένιες τραγανές ζύμες και γίνονται υπέροχα.

Με αφορμή το τεύχος «Στέλιος Παρλιάρος» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου με το Θέμα, μιλήσαμε με τον δημιουργό της έκδοσης και κορυφαίο Έλληνα ζαχαροπλάστη:

Αν η άνοιξη ήταν γλυκό (ή υλικό), ποιο γλυκό (ή υλικό) θα ήταν για εσένα;
Για εμένα η άνοιξη έχει τη γεύση και την εμφάνιση ενός γλυκού με μπόλικο αμύγδαλο, χρωματιστά βρώσιμα λουλούδια και φυσικά άφθονες φρέσκες φράουλες. Οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο υλικό, είναι το φρούτο που όχι μόνο σηματοδοτεί την άνοιξη αλλά προμηνύει και τον ερχομό του καλοκαιριού που είναι η εποχή με τα περισσότερα και τα πιο απολαυστικά φρούτα στη χώρα μας.

Αν έπρεπε να δώσεις μία και μοναδική συμβουλή-μυστικό για πετυχημένα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια, ποια θα ήταν;
Η αλήθεια είναι ότι οι ελληνίδες νοικοκυρές κατά κανόνα φτιάχνουν περισσότερο κουλούρια παρά τσουρέκια, κυρίως επειδή τα τσουρέκια απαιτούν παραπάνω χρόνο και κόπο (ζύμωμα, αναμονή για φούσκωμα κ.ο.κ.). Ειδικά παλαιότερα που δεν υπήρχαν τα μίξερ ήταν ακόμα πιο περίπλοκη διαδικασία. Σήμερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας όλο και περισσότεροι «τολμούν» να κάνουν τσουρέκια. Ωστόσο, το «μεγάλο μυστικό» ήταν, είναι και θα είναι το δυνατό ζύμωμα και τα σωστά φουσκώματα. Όσο για τα κουλούρια το παν είναι το ζύγισμα. Για να πλαστούν σωστά σε πλεξουδάκια, να ψηθούν ομοιόμορφα και να έχουν καλή εμφάνιση πρέπει να ζυγίζουμε τα κομματάκια της ζύμης ένα ένα.

Πιστεύεις ότι κάθε εποχή έχει τα δικά της σοκολατένια γλυκά ή η σοκολάτα αποτελεί ένα αγαπημένο υλικό παντός καιρού;
Η σοκολάτα είναι απολύτως παντός καιρού. Υπάρχουν τόσα είδη σοκολάτας που μπορούν να συνδυαστούν κυριολεκτικά με τα πάντα και έτσι να προκύψουν από υγρά κέικ που τρώγονται καυτά μέχρι γλυκά ψυγείου και παγωτά. Απλώς επειδή ζούμε σε μια χώρα με ζεστό καλοκαίρι συνηθίζουμε να αποφεύγουμε τη σοκολάτα τους πολύ ζεστούς μήνες για λόγους διατηρησιμότητας (λιώνει και αλλοιώνεται στους 35-36 βαθμούς). Αν τη διαχειριστούμε σωστά βέβαια, π.χ. σε ένα γλυκό ψυγείου με φρέσκα φρούτα που θα καταναλωθεί σε 2-3 ημέρες, είναι μια χαρά.


Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε! 

3. Το Car, το καλύτερο περιοδικό αυτοκινήτου.

Αυτό είναι το CAR, το καλύτερο περιοδικό αυτοκινήτου,
…που είναι στην κορυφή και της Ελληνικής αγοράς,
… που οδηγεί τις εξελίξεις στο αυτοκίνητο,
… που διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο,
… που δοκιμάζει, συγκρίνει αναλύει και σας παρουσιάζει χωρίς φόβο και με άποψη,
… που σας ενημερώνει για ό,τι πρέπει να ξέρετε για το αυτοκίνητο με την ανεπηρέαστη γνώμη του, τη βαθιά αυτοκινητιστική του κουλτούρα και τις μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες υπογραφές.

Το CAR βάζει στο επίκεντρο τον αναγνώστη. Μιλάει εκ μέρους του…
Γιατί το CAR μπορεί!

Διαβάστε στο Car, που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ :

• Cover Story
FERRARI PUROSANGUE
Οδηγούμε την ανατρεπτική Ferrari των 725 PS που ξεκινά μια νέα εποχή για την ιταλική φίρμα και παντρεύει την οδηγική ένταση των sports cars με τα χαρίσματα των SUV

• RENAULT AUSTRAL 1.3 Mild Hybrid 160
Η Renault διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία των C-SUV με μια πρόταση που συνδυάζει τον ισχυρό χαρακτήρα με τεχνολογία αιχμής και υψηλή ποιότητα
• MERCEDES-BENZ A200
Η ανανεωμένη Α-Class επικαιροποιεί την ηγετική της παρουσία στα premium hatchback ενισχύοντας το ποιοτικό αποτύπωμα αλλά και το τεχνολογικό της χαρτοφυλάκιο

• HONDA CIVIC TYPE R – AUDI RS 3 – HYUNDAI i30 N – BMW M135i -VW GOLF R
Το καταιγιστικό Civic Type R μετρά τις δυνάμεις του απέναντι στα κορυφαία hot-hatch σε μια κόντρα κορυφής

• HYUNDAI i20N – MINI COOPER S – VW POLO GTI
Τρεις πύραυλοι τσέπης με διαφορετική φιλοσοφία μάς θυμίζουν πως η χαρά της οδήγησης και των επιδόσεων μπορεί να έχει πολλές αποχρώσεις

• ΜΕ ΤΟ DACIA DUSTER ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ
Ταξιδεύουμε στην έρημο του Μαρόκου με το Duster και ανακαλύπτουμε τι είναι αυτό που κάνει τόσο ιδιαίτερο τον χαρακτήρα της Dacia

Ακόμα οδηγούμε:
PEUGEOT 408 HYBRID 225 e-EAT8
ALPINE A110 R
HYUNDAI IONIQ 6
LEXUS RZ 450e
LAND ROVER DEFENDER 110 300D 75th EDITION
VW ID. BUZZ 77kWh

200 ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!

4. Το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι «Μύρτος»

Μυστηριώδεις άνθρωποι, με αλλόκοτες ιδιότητες που μπλέκονται σε παράξενες, κάπως υπερφυσικές καταστάσεις, θυμίζουν φανταστικά πλάσματα από τους μύθους της ελληνικής υπαίθρου. Πιασμένοι σε έναν μαγικό χορό που παρασύρει τον αναγνώστη σε έναν διαφορετικό κόσμο.

Το ύφος γραφής του Παύλου Μάτεσι, η πινακοθήκη των χαρακτήρων που επινοεί, κυρίως όμως η ατμόσφαιρα που απλώνει από σελίδα σε σελίδα, είναι κάτι εντελώς μοναδικό. Σαφέστατα πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες μυθιστοριογράφους και διηγηματογράφους, με τεράστια επιρροή στους (επίδοξους) ομοτέχνους του. Η ιδιαιτερότητα της γραφής, η καθηλωτική θεατρική ζωντάνια και ταυτόχρονα η, πολύ συχνά σουρεαλιστική, πλοκή των ιστοριών του, καθιστά τον Μάτεσι μοναδικό και ανεπανάληπτο.
Ο «Μύρτος» είναι ένα έξοχο δείγμα της τέχνης ενός αληθινού μάστορα της λογοτεχνίας. Ένα μικρό δείγμα γραφής από το βιβλίο: «Μόλις πλησίασε διαπίστωσε πως το παράθυρο ήταν κλειστό, χτισμένο με τούβλα, η ρομαντική θέα ήταν ζωγραφισμένη: ζωηρό τοπίο με λιμανάκι, βαρκούλα, βαρκάρη, ήλιο. Α, η ζωγραφική. Παραγγελία για τον ανιψιό μας – τον είδατε; Πώς, τον είδε. Κοιμόταν. Ένα μικρό παιδί στα οχτώ; Σχεδόν οχτώ. Μικρανιψιός μας. Όντως κοιμάται. Ήθελαν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον για το παιδάκι, διηγήθηκε στην κυρία Αννέτα. Γυιος μιας μικρανιψιάς τους που δεν ζει. Το παιδί γεννήθηκε κοιμώμενο, κοιμόταν όταν γεννήθηκε, ίσως μάλιστα ονειρευόταν. Και δεν ξύπνησε έκτοτε. Οχτώ χρόνια: Μάλιστα. Οχτώ και, την πληροφόρησε ο κύριος Τηλέμαχος. Και τους είπαν όλοι οι γιατροί, θα ζήσει ως τα δώδεκά του μονάχα, χωρίς να ξυπνήσει. Δεν ξύπνησε ούτε όταν τον βαφτίσαμε. Μύρτος. Μύρτο τον ονομάσαμε». Ο Παύλος Μάτεσις τοποθετεί το Μύρτο σε μια κλειστή ελληνική επαρχιακή κοινωνία του 1940, θέτοντας με κάθε τρόπο το ερώτημα: Πότε θα ξυπνήσει ο Μύρτος; Κι αν βάλει φωτιά και φύγει; Πού θα πάει με το πρώτο φως του κόσμου που θα αντικρίσει;

 

5. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και στις δύο εκδόσεις (4,25€ – 2€)

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

Χριστόφορος Παπακαλιάτης
«Αύριο ξεκινάμε τα γυρίσματα του 2ου κύκλου»
Η παγκόσμια αποθέωση και όσα άλλαξαν στη ζωή του δημιουργού της πρώτης ελληνικής σειράς που αγόρασε το Netflix.

Μπρουκ Σιλντς
American Beauty
Η γυναίκα με την αρχετυπική ομορφιά αποφασίζει να είναι για πρώτη φορά ο εαυτός που επέλεξε και όχι εκείνος που της επέβαλαν οι άλλοι.

Ελένη Κουμπή
Τα νέα ρούχα της παράδοσης
Η ταλαντούχα δημιουργός εμπνέεται από την ιστορία, τη λαογραφία και τις Ελληνίδες του χθες για την πιο εναλλακτική γκαρνταρόμπα του σήμερα.

Χρύσα Σταματοπούλου
Η αρχιτέκτονας των μητροπόλεων
Η επικεφαλής του φημισμένου γραφείου Grimsaw Architects, με έδρα το Λονδίνο, υπογράφει τους σταθμούς μετρό των μητροπόλεων του κόσμου.

Ακόμα:
Ελίνα Αφεντάκη
Το κορίτσι με τα διαμάντια

Ματ Ντέιμον – Μπεν Αφλεκ
Γιν & γιανγκ

Μόδα & Ομορφιά
Προτάσεις για δυναμικά looks και μυστικά για ξεκούραστο βλέμμα.

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Μην το χάσετε!

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και στις δύο εκδόσεις (4,25€ – 2€)

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.