Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα
2. Το μπεστ σέλερ του John Le Carre΄
«ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Η σατανική συνωμοσία για την ανατροπή του νόμιμου καθεστώτος σε μια χώρα της Αφρικής εκτυλίσσεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια ενός διερμηνέα. Εκείνος καταλαβαίνει τα πάντα -και μαζί το καθήκον του να εμποδίσει το κακό.

Ως απαράμιλλος μετρ του κατασκοπικού θρίλερ, ο John le Carré υφαίνει την πλοκή του μυθιστορήματος «Το τραγούδι της ιεραποστολής» γύρω από έναν ιδιότυπο ήρωα. Το μίγμα των εθνών που συνδυάζεται στην καταγωγή του, τον καθιστά εν μέρει άπατρι, αλλά και ταυτόχρονα βαθιά ευαίσθητο για την ανεξαρτησία των λαών.
Το όνομά του είναι Mπρούνο Σαλβαντόρ -όλοι όμως τον γνωρίζουν με το παρωνύμιό του, το χαϊδευτικό «Σάλβο», το οποίο στα αγγλικά σημαίνει «ομοβροντία πυρών». Ο Σάλβο, λοιπόν, είναι ο νόθος γιος ενός Ιρλανδού (καθολικού) ιεραπόστολου και μιας γυναίκας από το Ανατολικό Κονγκό. Προφανώς, οι γονείς του γνωρίστηκαν όταν ο πατέρας του ανέπτυξε δράση στην Αφρική, προσπαθώντας να διαδώσει την χριστιανική πίστη.
Ο Σάλβο πέρασε τα πρώτα παιδικά χρόνια του μέσα στην ιεραποστολή, κατόπιν όμως αναγκάστηκε να μεγαλώσει στο περιβάλλον ενός ιδρύματος. Όπως ήταν φυσικό, έγινε πολύγλωσσος, καθώς απέκτησε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ένα σπάνιο προσόν, χάρη στο οποίο έγινε ένας από τους πιο περιζήτητους διερμηνείς στο Λονδίνο, όπου, μοιραία, βρέθηκε στο ραντάρ των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Όταν αναλαμβάνει να διευκολύνει τη συνεννόηση μεταξύ των συνέδρων σε μια απόρρητη αλλά πολύ σημαντική συνάντηση, ο Σάλβο συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν στα χέρια τους τεράστια δύναμη, τόση ώστε θα μπορούσαν να διαλύσουν ένα κράτος, ανασχεδιάζοντας το χάρτη της Αφρικής. Νιώθοντας το αφρικανικό αίμα του να βράζει, ο Σάλβο αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος. Αντιθέτως, πιστεύει όλο και περισσότερο ότι έχει το χρέος να εμποδίσει μια βρώμικη συνωμοσία -αν και, η μπερδεμένη προσωπική ζωή του εκείνη την περίοδο, δεν του επιτρέπει να σκεφτεί καθαρά. Κατά βάθος όμως το δίλημμα ανάμεσα στη δράση και την απάθεια, ίσως δεν διαφέρει για τον Σάλβο από εκείνο που τον ταλανίζει για το τι πρέπει να διαλέξει: Τη νόμιμη σύντροφο ή την παράνομη ερωμένη;

Ποιος είναι ο John Le Carre΄
John le Carré: Ο κορυφαίος συγγραφέας κατασκοπικών μπεστ-σέλερ που ήταν ο ίδιος μυστικός πράκτορας

Το όνομα του John Le Carré -έστω και εάν δεν ήταν πραγματικό- είναι ταυτόσημο με τον αρχέτυπο συγγραφέα των κορυφαίων κατασκοπικών νουάρ μυθιστορημάτων. Ελάχιστοι από όσους προσπάθησαν να μιμηθούν το στιλ γραφής του κατάφεραν να πλησιάσουν τη μοναδική τέχνη του John Le Carré να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ασφυκτικού σασπένς, γύρω από εξαιρετικά ρεαλιστικούς, απόλυτα ζωντανούς χαρακτήρες.

Βέβαια, ο John Le Carré διέθετε ένα ακαταμάχητο πλεονέκτημα έναντι οποιουδήποτε ομότεχνου ή επίδοξου ανταγωνιστή του: Υπήρξε ο ίδιος μυστικός πράκτορας, για λογαριασμό των βρετανικών κρατικών υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας, των περιβόητων MI5 και ΜΙ6. Μάλιστα, υπήρξε ο ίδιος ανακριτής ατόμων υπόπτων για κατασκοπεία εις βάρος της Βρετανίας, μια ιδιότητα η οποία του προσέφερε άφθονο πρωτογενές υλικό για τα βιβλία που θα έγραφε.

Για το ποιος ήταν ο συγγραφέας μερικών από τα μεγαλύτερα μπεστ-σέλερ όλων των εποχών για το συγκεκριμένο είδος, ίσως θα αρκούσε το θρυλικό «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο», ένα μυθιστόρημα το οποίο ο John Le Carré έγραψε το 1963. Ωστόσο, στην μακρά και λαμπρή σταδιοδρομία του, θα έγραφε δεκάδες βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία θα επιτύγχαναν εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ ορισμένα θα διασκευάζονταν σε πρωτότυπα σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Το 1979, το «Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι» μεταφέρθηκε στην τηλεόραση του BBC, με τη μορφή μίνι σειράς 7 επεισοδίων και με πρωταγωνιστή τον Σερ Άλεκ Γκίνες. Το 1982, και πάλι με τον Άλεκ Γκίνες στο ρόλο του Τζορτζ Σμάιλι, το BBC προέβαλε τη σειρά «Οι Άνθρωποι του Σμάιλι».

Στον κινηματογράφο έχουν μεταφερθεί τα βιβλία του John Le Carré «Ο Ράφτης του Παναμά» (2001), «Ο Επίμονος Κηπουρός» (2005), «Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι» (2011). Όλα όμως ξεκίνησαν από το «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο», μια ταινία του 1965, με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Βρετανό σταρ Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Ο John Le Carré υπήρξε εξαιρετικά παραγωγικός, γράφοντας ακατάπαυστα, από την αρχή της δεκαετίας του 1960, σχεδόν έως τις τελευταίες ημέρες του βίου του. Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών στις 12 Δεκεμβρίου 2020.

Το αληθινό όνομά του ήταν David John Moore Cornwell και καταγόταν από το Ντόρσετ της νοτιοδυτικής Βρετανίας. Εκ φύσεως ανήσυχος, εγκατέλειψε τη γενέτειρά του όσο πιο γρήγορα μπορούσε, για να σπουδάσει ξένες γλώσσες στην Ελβετία. Το 1950 εντάχθηκε στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις και μετατέθηκε στην Αυστρία, η οποία τότε βρισκόταν υπό τον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων. Ο μετέπειτα συγγραφέας τότε ασκούσε καθήκοντα ανακριτή, εξετάζοντας γερμανόφωνους οι οποίοι επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν τις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ για να περάσουν στη Δύση.

Επιστρέφοντας στη Βρετανία για να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συνέχισε να συνεργάζεται με τις μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας, αρχικά την MI5. Αργότερα δίδαξε γαλλικά και γερμανικά στο Κολλέγιο του Ίτον για δύο χρόνια περίπου, παράλληλα με την ολοκληρωμένη ένταξή του στην MI5, όπου, ως αξιωματικός, διενεργούσε ανακρίσεις και εκτελούσε κατασκοπευτικές αποστολές. Ταυτόχρονα, όμως, είχε αρχίσει να πειραματίζεται με το γράψιμο μυθιστορημάτων, τα οποία δημοσίευε με το ψευδώνυμο «John le Carré», καθώς ως εν ενεργεία στέλεχος των κρατικών υπηρεσιών απαγορευόταν να εμφανίζεται με το πραγματικό πρόσωπό του.

Το αγαπημένο μοτίβο του ήταν ο Ψυχρός Πόλεμος ανάμεσα στη Σοβιετική Ένωση και τη Δύση, χρησιμοποιώντας ως ήρωες Βρετανούς κατασκόπους. Καθώς το χάρισμά του ως συγγραφέα απέφερε σχεδόν αμέσως παγκόσμια επιτυχία, ο John le Carré πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να αφοσιωθεί στο γράψιμο -εξ ου και παραιτήθηκε από τα αξιώματά του στις μυστικές υπηρεσίες. Όχι όμως και από την πολύτιμη γνώση, την από πρώτο χέρι ανεκτίμητη εμπειρία για το πώς λειτουργούν στ’ αλήθεια οι κρυφοί μηχανισμοί της κατασκοπείας και αντικατασκοπείας.

3. Το Marie Claire, το μεγαλύτερο και πιο αγαπημένο περιοδικό μόδας.

Στο Marie Claire Ιουνίου που κυκλοφορεί
Ζήτω το ελληνικό καλοκαίρι!

Υπάρχει καλοκαίρι σαν το ελληνικό; Όσοι το έχουν ζήσει θα συμφωνήσουν πως είναι μοναδικό στον κόσμο.

Στο τεύχος Ιουνίου του Marie Claire προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε τις εικόνες και τα συναισθήματα που ορίζουν το ελληνικό καλοκαίρι, εκείνο το εξιδανικευμένο των παιδικών και εφηβικών μας αναμνήσεων, αλλά και εκείνο που έρχεται, γεμάτο υποσχέσεις!

Μια ιστορία μόδας φωτογραφημένη στις Σπέτσες συγκεντρώνει τα πιο καυτά κομμάτια για ένα ηλιόλουστο look διακοπών.

Ξεφυλλίζουμε καλοκαιρινά άλμπουμ γνωστών και αγαπημένων φωτογράφων και ταξιδεύουμε μαζί τους από τη Σέριφο και τη Σύρο ως την Αμοργό και τη Μύκονο.

Οι σελίδες του πρώτου τεύχους του καλοκαιριού είναι γεμάτες με τα ρούχα που λαχταράμε να φορέσουμε

Δοξάζουμε το Grecian style που λατρεύει να φοράει το Χόλιγουντ και διαλέγουμε τα πιο κομψά και ασυνήθιστα μαγιό

Ανακαλύπτουμε κοσμήματα με τα οποία θα στολίσουμε την καλοκαιρινή ραστώνη

Για να δούμε τα ρούχα της εποχής στο σωστό φως, δίνουμε ραντεβού πλάι στο νερό με τα πιο άνετα σύνολα αλλά καταφεύγουμε και στη δροσιά της εξοχής με τέλεια outfits για weekenders

Κάθε μήνα το Marie Claire αναζητά τα διαχρονικά πρόσωπα που σημαδεύουν την τέχνη και τους ανθρώπους που διαμορφώνουν το μέλλον

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μας μιλά για τον καινούργιο του δίσκο, Anime, τον οποίο αποθεώνουν όλοι λίγες μέρες μετά από την κυκλοφορία του

Η Εβίνα Μάλτση, head coach της AntetokounBros Academy μοιράζεται μαζί μας το πάθος της για το μπάσκετ, αλλά και τη δύναμη ενός αθλήματος να αλλάξει μία κοινωνία προς το καλύτερο, εστιάζοντας στα παιδιά, ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα και βοηθώντας τα να ενταχθούν

Ο μετρ των κοστουμιών και των σκηνικών του ελληνικού θεάτρου Γιάννης Μεντζικώφ ανοίγει το σπίτι του στο Marie Claire και το σεντούκι με τις ιστορίες του με αφορμή την κυκλοφορία ενός πολυτελούς άλμπουμ

Το καλοκαίρι η ομορφιά τίθεται στην υπηρεσία της προστασίας από τον ήλιο και τη θάλασσα

Προτείνουμε αρώματα που ευωδιάζουν όπως το καλοκαιρινό αεράκι στην αγαπημένη μας παραλία και ονειρευόμαστε αστικά σπίτια που κολυμπούν στο μπλε του Αιγαίου,

ενώ αφήνουμε το καλύτερο για το τέλος: την ιστορία μίας καλόκαρδης Ελληνίδας γιαγιάς που τάιζε τα δύο ορφανά γειτονάκια της στην Αυστραλία και είναι σήμερα η σταρ ενός βιβλίου με συνταγές που ενέπνευσε μία ολόκληρη κοινότητα που στηρίζει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Marie Claire ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες είναι εδώ!

 

4. Το έγκυρο ιατρικό περιοδικό «Ygeia mou», με συμβουλές για μια καλύτερη ζωή

Στο νέο τεύχος του περιοδικού YGEIA MOU μαθαίνουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς ψυχικά και σωματικά.

Η παχυσαρκία, η «επίμονη» επιδημία μπαίνει ξανά στο προσκήνιο. Τρεις ειδικοί αναλύουν όλες τις πτυχές της νόσου και τις θεραπευτικές επιλογές της.

Ερμηνεύουμε την αντιφατική σχέση της ανθρωπότητας με την επιστήμη με αφορμή την πανδημία COVID-19, με τη βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων.

Τέσσερις ξεχωριστοί άνθρωποι μιλούν για την κατάθλιψη και στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας: η ψυχική νόσος αντιμετωπίζεται!

Κορυφαίοι γιατροί μας βοηθούν να «νικήσουμε» την Υπέρταση, τον ύπουλο εχθρό της καρδιάς μας, να αντιμετωπίσουμε την Ελκώδη Κολίτιδα,

ενώ μας ενημερώνουν για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, τη συχνότερη νευροεκφυλιστική νόσο

και τον πιο συχνό αιματολογικό καρκίνο, το Πολλαπλό Μυέλωμα.

Προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι κάνοντας δίαιτα Detox, Aqua Aerobic και μαθαίνουμε πώς να προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο.

Δίνουμε πολύτιμες συμβουλές για γονείς… ενήλικων παιδιών

και βάζουμε στο μικροσκόπιο τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα που απειλούν τους εφήβους.

Τέλος, ετοιμαζόμαστε να «κόψουμε» το κάπνισμα

και να βάλουμε τα Sex Toys στην ερωτική μας ζωή!

Διαβάστε αυτά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στο YGEIA MOU που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ την Κυριακή 22 Μαΐου.

YGEIA MOU, συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη!

5. To κορυφαίο διεθνές lifestyle περιοδικό GALA

και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

Ελ Μακφέρσον
Στο σπίτι με το σούπερ μόντελ
Η βίλα των €27.000.000 της αμαζόνας της μόδας και της ευζωίας στη Φλόριντα είναι μια ωδή στον μινιμαλισμό και στη σύγχρονη τέχνη.

Μαρίνα Ραφαήλ
Η Ελληνίδα της λίστας «Forbes»
Η απόγονος των Σβαρόφσκι χάραξε τον δικό της δρόμο, ιδρύοντας ένα brand με πολυτελείς τσάντες. Στα 24 χρόνια της, βρίσκεται ήδη ανάμεσα στους «30 under 30» επιτυχημένους επιχειρηματίες της Ευρώπης.

Αφιέρωμα Deco
Open House
Οι hot τάσεις
Οι top σχεδιαστές
Τα masterpieces
Oι χώροι της νέας εποχής

Ακόμα:
Πάνος Ζήνας
Ο Mr Cinema & η αναβίωση των καλλιστείων

Imany
Η pop diva στην Ελλάδα

Ομορφιά
Η περιποίηση των σταρ

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

 

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To κορυφαίο διεθνές lifestyle περιοδικό GALA

και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

Ελ Μακφέρσον
Στο σπίτι με το σούπερ μόντελ
Η βίλα των €27.000.000 της αμαζόνας της μόδας και της ευζωίας στη Φλόριντα είναι μια ωδή στον μινιμαλισμό και στη σύγχρονη τέχνη.

Μαρίνα Ραφαήλ
Η Ελληνίδα της λίστας «Forbes»
Η απόγονος των Σβαρόφσκι χάραξε τον δικό της δρόμο, ιδρύοντας ένα brand με πολυτελείς τσάντες. Στα 24 χρόνια της, βρίσκεται ήδη ανάμεσα στους «30 under 30» επιτυχημένους επιχειρηματίες της Ευρώπης.

Αφιέρωμα Deco
Open House
Οι hot τάσεις
Οι top σχεδιαστές
Τα masterpieces
Oι χώροι της νέας εποχής

Ακόμα:
Πάνος Ζήνας
Ο Mr Cinema & η αναβίωση των καλλιστείων

Imany
Η pop diva στην Ελλάδα

Ομορφιά
Η περιποίηση των σταρ

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.