Αυτή την Κυριακή μη χάσετε το Πρώτο Θέμα!

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα
2. Το Οlive Νοεμβρίου με 60 συνταγές για κάθε είδους ζύμη, με τις συμβουλές και τις οδηγίες των καλύτερων σεφ και μαγείρων

Στο νέο τεύχος του Olive που κυκλοφορεί στις 23 Οκτωβρίου μαζί με το Πρώτο Θέμα Ψήνουμε στο σπίτι!

Ετοιμάζουμε 60 συνταγές για ψωμιά καθημερινά και γιορτινά, για αλμυρά χορταστικά κέικ και φθινοπωρινές ζουμερές τάρτες, για κρουασάν και μπριοσέ, μπέιγκελ, πρέτσελ και γαλέτες.

Κάθε είδους ζύμη γίνεται στο σπίτι και ψήνεται στον δικό μας φούρνο με τις συμβουλές και τις οδηγίες των καλύτερων σεφ και μαγείρων.

Μαζί, 7 εξαίσια σοκολατένια γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου

Ψωμί από σπίτι
Οι Χάρης Παπαλίτσας, Ζήνωνας Χριστοφίδης και Φάνης Μαϊκαντής μοιράζονται μαζί μας γνώσεις, εμπειρία και τα μυστικά που θα μας κάνουν εξπέρ στο σπιτικό ζύμωμα του ψωμιού…

100% Σικαλενιο Ψωμί, Ciabatta µε Ελαιολαδο, Προζυµένιο Ψωµί µε Σουσάµι, Ψωµί Λευκό, Ψωµί για Hamburger, Ψωµί Μπύρας µε μαύρη βύνη και κριθάρι, Ψωµί ολικής µε σουσαµι.

Τα Ιδιαίτερα
Ψωμιά και ζύμες που κρύβουν μέσα τους από τυρί και ελιές μέχρι γιαούρτι, σκόρδο, κρεμμύδι ή μπαχαρικά. Όλα τους ξεχωριστά, όλα τους αρωματικά!

Πιτόψωµο µε ζάαταρ, Τηγανόψωµο µε φέτα & μαρµελάδα ντοµάτας, Κρεµµυδόψωµο µε χαρουπάλευρο, γραβιέρα & θυµάρι, Σκορδόψωµο µαύρο, Τυρόψωµο – Ελαιόψωµο, Πεϊνιρλί, Πίτες νααν, Χαρουποψωµάκια µε ελαιόλαδο.


Κέικ γεύματα
Φουρνίζουμε κέικ φτιαγμένα με κάθε είδος αλεύρων, που κλείνουν στην καρδιά τους καρπούς της γης και νοστιμιές, από αυγά βραστά ή λιαστές ντομάτες μέχρι κιμά και σολομό.

Bagels-κέικ σπανακιού, Γεµιστό µε σολοµό, Κέικ µε καλαµποκάλευρο, ντοµατίνια, πράσα & κολοκυθόσπορο, Κέικ χωρίς γλουτένη µε ρυζάλευρο, ελιές, ζαµπόν & γραβιέρα, Κέικ-µπρουσκέτα µε παρµεζάνα, γαρνιρισµένη µε πέστο, µοτσαρέλα & πιπεριές, Κέικ καρότου µε φέτα, λουκάνικο χωριάτικο & µπαχαρικά, Κέικ-σάντουιτς µε λιαστή ντοµάτα, γεµιστά µε χτυπητή, γαλοπούλα, αυγό.

Τάρτας Εγκώμιο
Έχουν όλες τις… βάσεις, αλλά και τα σωστά εποχικά υλικά, για να γίνουν ολοκληρωμένα και χορταστικά γεύματα για την οικογένεια.

Τάρτα ολικής µε µπρόκολο, γιαούρτι & ελιές, Φοκάτσια µε κάστανα, µπέικον & ξερά κρεµµύδια, Τάρτα µε κιµά, λάχανο & βολάκι Άνδρου, Τάρτα µε κολοκύθα, καλαθάκι Λήµνου & δυόσµο, Τάρτα µε µανιτάρια, καπνιστό τόφου, κουκουνάρι & φρέσκο δεντρολίβανο, Φοκάτσια µε ντοµατίνια.


Ψηνόμαστε για πάστα
Την 25η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι… μακαρονάδες. Επιλέξαμε 4 συνταγές για να τη ζήσουμε πολύ πολύ νόστιμα!

Κανελόνια µε κολοκύθα, σπανάκι & πράσο, Μac ’n’ Cheese µε κολοκύθα, Σπαγγέτι σε σάλτσα µε σιγοµαγειρεµένο κολοκύθι, Ριγκατόνι µε λουκάνικο, σπανάκι & τσίλι.


Ζυμώματα χωρίς γλουτένη
Φουρνίζουμε τάρτες και κις, πίτες και πίτσες χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το κλασικό αλεύρι, για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή απλώς αναζητούν μια εξίσου γευστική εναλλακτική.

Τάρτα χωρίς γλουτένη µε καραµελωµένα κρεµµύδια, µήλα & µπλε τυρί, Κις Λορεν µε µανιτάρια, πράσο & ζύµη απο πολέντα, Πίτσα µε αχλάδι & µορταδέλα, Κοτόπιτα µε λαχανικά & σφολιάτα και άλλα πολλά…


Η ώρα του brunch
Τα αφράτα κρουασάν βουτύρου και τα bagels, με γλυκές ή αλµυρές γεµίσεις, μια galette με εποχικές νοστιμιές και ένα κέικ κανέλας κάνουν το brunch μας άκρως χορταστικό και ενδιαφέρον.

Θεσπέσια Σοκολάτα
Ο αγαπημένος μας Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει γλυκά με τη βασίλισσα σοκολάτα για να υποδεχθούμε μαζί τους τις βροχές και τις πρώτες δροσιές.

Μπράουνι µε σπορέλαιο χωρίς γλουτένη, Σοκολατένιο cheesecake µε φιστίκι Αιγίνης, Φοντάν σοκολατας 70% µε αγριοκέρασα, Κλασική σοκολατίνα, Μarble cake µε σοκολάτα και καφέ, Σοκολατόπιτα µε σφολιατα, Φουντουκόπιτα µε σοκολάτα.

Ακόμη :

• Θεωρία
Τα τεχνικά μυστικά του σωστού ψωμιού
Τι σημαίνει μαγιά, απλό προζύμι, προζύμι αργής ωρίμασης; Τι είναι το εφτάζυμο, το προζύμι ρεβιθιού, το προζύμι βασιλικού; Πώς ζυμώνουμε, πόσες φορές φουσκώνει το ζυμάρι, ποιες είναι οι σωστές θερμοκρασίες, πόση υγρασία χρειάζεται;

• Τα κρασιά του μήνα
• Το κοκτέιλ του Οκτωβρίου
• Εστιατόρια που τιμούν το καλό ψωμί
Επισκεπτόμαστε και κάνουμε κριτική σε εστιατόρια όπου το ψωμί δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση ρουτίνας.

Αυτή την Κυριακή μόνο με το Θέμα!
Μην το χάσετε!

3. Το συγκινητικό μυθιστόρημα της Suzan Wiggs «Οι καρποί της αγάπης»

Με αφορμή την τεράστια κληρονομιά που της παραχωρεί ο ετοιμοθάνατος παππούς της, μια νέα γυναίκα ξεκινά ένα ταξίδι στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια. Αλλά μαζί με τον καινούργιο τόπο γνωρίζει ορισμένους ανθρώπους που θα αλλάξουν τη ζωή της -ενίοτε επώδυνα και με περιπετειώδη τρόπο.

Η Susan Wiggs είναι μια «υπερδύναμη» στο χώρο της σύγχρονης μυθιστοριογραφίας, καθώς έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία, πολλά από τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στο Top-10 του διάσημου καταλόγου με τα μπεστ-σέλερ βιβλία των New York Times. Το έργο της έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 20 γλώσσες και σε 30 χώρες. Η Αμερικανίδα συγγραφέας, απόφοιτος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρώην εκπαιδευτικός, αφοσιώθηκε στο γράψιμο, όταν ανακάλυψε ότι η πραγματική «φλέβα χρυσού» της μυθοπλασίας βρίσκεται στην ίδια την καθημερινότητα: «Τα συναισθήματα που διαπνέουν τα βιβλία της Wiggs είναι τόσο γνήσια, ώστε επιδρούν με μια αναζωογονητική δύναμη στον αναγνώστη» έχει γράψει για το έργο της ο βιβλιοκριτικός του Publishers Weekly. Η πρώτη ύλη από την οποίαν η Susan Wiggs πλάθει τους χαρακτήρες και την πλοκή των βιβλίων της προέρχεται από τις εμπειρίες και συχνά τις δοκιμασίες που υφίστανται απλοί, ανώνυμοι άνθρωποι.

Στο βιβλίο της «Οι καρποί της αγάπης», η Wiggs θέτει στο κέντρο της δράσης την Τες Ντιλέινι, η οποία ασκεί ένα αλλόκοτο επάγγελμα: Είναι κυνηγός κλεμμένων θησαυρών, καθώς την ενθουσιάζει η αναζήτηση χαμένων ή κλεμμένων κειμηλίων, τα οποία, αφού καταφέρει να τα ανακτήσει, τα επιστρέφει στους αρχικούς κατόχους. Αυτό που απολαμβάνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη δουλειά της η Τες Ντιλέινι, είναι η χαρά, η ανακούφιση και η ευτυχία που προφέρει σε εκείνους που είχαν χάσει τα πολύτιμα αντικείμενα. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια η Τες προέρχεται από ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, ενώ και η μητέρα της δεν έδειχνε ιδιαίτερη προθυμία να εκπληρώσει τα καθήκοντά της ως γονέα. Η Τες μαθαίνει ξαφνικά ότι ο αγαπημένος της παππούς ήταν ετοιμοθάνατος και ότι με τη διαθήκη του κληροδοτεί σε εκείνην μια αχανή ακίνητη περιουσία. Αυτή είναι όμως μόνο η αρχή της ιστορίας, καθώς μια σειρά από απρόβλεπτες εξελίξεις θα οδηγήσουν την Τες Ντιλέινι σε ένα εντελώς διαφορετικό «κυνήγι θησαυρού». Μέσα στην ψυχή και το μυαλό των άλλων -και, βέβαια, μέσα στον εαυτό της.

4. To GALA, το κορυφαίο διεθνές lifestyle περιοδικό

και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.

Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει. Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.

και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.