Μια πολυτελής έκδοση αφιερωμένη στα γλυκά της άνοιξης και του Πάσχα από τον κορυφαίο Έλληνα ζαχαροπλάστη.

«Αυτό είναι το πιο σημαντικό μυστικό για το τέλειο τσουρέκι» – Ο Στέλιος Παρλιάρος και η ειδική «γλυκιά» έκδοση που κυκλοφορεί με το Θέμα αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου.

Με το δεύτερο τεύχος της σειράς «Στέλιος Παρλιάρος» που είναι αφιερωμένο στα γλυκά της Άνοιξης και του Πάσχα κυκλοφορεί το Θέμα την προσεχή Κυριακή.
Πρόκειται για μια σύνθεση από συνταγές εμπνευσμένη από τις πρώτες ύλες της εποχής, αλλά και τις εορταστικές ανάγκες της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας.

Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοιμάζει και μοιράζεται μαζί μας γλυκίσματα που αποθεώνουν το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο, δηλαδή την αγαπημένη μας φράουλα. Ζουμερές και κατακόκκινες, οι φράουλες συνδυάζονται τέλεια με κάθε είδος σοκολάτας, παντρεύονται με κατσικίσιο τυρί και αρωματίζονται με βανίλια.

Σε αυτό το τεύχος :

Πλάθουμε και φουρνίζουμε κουλούρια και τσουρέκια παραδοσιακά αλλά και κλασικά γλυκά με γιορτινό χαρακτήρα όπως το πληθωρικό εκμέκ κανταίφι και η φίνα λεμονόπιτα.

Η διαχρονική αξία της σοκολάτας αναδεικνύεται για άλλη μια φορά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Black forest, παρφέ, υγρά κέικ, ψητές κρέμες και brownies είναι μόνο μερικές από τις συνταγές που πλημμυρίζουν από τη μοναδική γεύση και τα απολαυστικά αρώματά της.

Φτιάχνουμε γλυκά με πρωταγωνιστή τον καφέ, για coffee lovers και όχι μόνο, όπως μπισκότα, μους, κρέμες, κέικ και φυσικά αυθεντικό τιραμισού χωρίς μυστικά.

αλλά και κρέμα αμυγδάλου, σάντουιτς με μπισκότα και σοκολάτα, μπισκότα με καρύδα και μπάρες με χουρμάδες, σοκολατένιο spread με ταχίνι και αμυγδαλωτά, όλα σε vegan εκδοχές, γεμάτα γεύση και αρώματα, για απόλαυση ενοχές.

Και το καλύτερο; Τάρτες για όλα τα γούστα! Από μήλα και δαμάσκηνα μέχρι κεράσια, ροδάκινα, ξηροί καρποί, ακόμα και βρώμη, όλα μπαίνουν σε βουτυρένιες τραγανές ζύμες και γίνονται υπέροχα.

Με αφορμή το τεύχος «Στέλιος Παρλιάρος» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου με το Θέμα, μιλήσαμε με τον δημιουργό της έκδοσης και κορυφαίο Έλληνα ζαχαροπλάστη:

Αν η άνοιξη ήταν γλυκό (ή υλικό), ποιο γλυκό (ή υλικό) θα ήταν για εσένα;
Για εμένα η άνοιξη έχει τη γεύση και την εμφάνιση ενός γλυκού με μπόλικο αμύγδαλο, χρωματιστά βρώσιμα λουλούδια και φυσικά άφθονες φρέσκες φράουλες. Οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο υλικό, είναι το φρούτο που όχι μόνο σηματοδοτεί την άνοιξη αλλά προμηνύει και τον ερχομό του καλοκαιριού που είναι η εποχή με τα περισσότερα και τα πιο απολαυστικά φρούτα στη χώρα μας.

Αν έπρεπε να δώσεις μία και μοναδική συμβουλή-μυστικό για πετυχημένα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια, ποια θα ήταν;
Η αλήθεια είναι ότι οι ελληνίδες νοικοκυρές κατά κανόνα φτιάχνουν περισσότερο κουλούρια παρά τσουρέκια, κυρίως επειδή τα τσουρέκια απαιτούν παραπάνω χρόνο και κόπο (ζύμωμα, αναμονή για φούσκωμα κ.ο.κ.). Ειδικά παλαιότερα που δεν υπήρχαν τα μίξερ ήταν ακόμα πιο περίπλοκη διαδικασία. Σήμερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας όλο και περισσότεροι «τολμούν» να κάνουν τσουρέκια. Ωστόσο, το «μεγάλο μυστικό» ήταν, είναι και θα είναι το δυνατό ζύμωμα και τα σωστά φουσκώματα. Όσο για τα κουλούρια το παν είναι το ζύγισμα. Για να πλαστούν σωστά σε πλεξουδάκια, να ψηθούν ομοιόμορφα και να έχουν καλή εμφάνιση πρέπει να ζυγίζουμε τα κομματάκια της ζύμης ένα ένα.

Πιστεύεις ότι κάθε εποχή έχει τα δικά της σοκολατένια γλυκά ή η σοκολάτα αποτελεί ένα αγαπημένο υλικό παντός καιρού;
Η σοκολάτα είναι απολύτως παντός καιρού. Υπάρχουν τόσα είδη σοκολάτας που μπορούν να συνδυαστούν κυριολεκτικά με τα πάντα και έτσι να προκύψουν από υγρά κέικ που τρώγονται καυτά μέχρι γλυκά ψυγείου και παγωτά. Απλώς επειδή ζούμε σε μια χώρα με ζεστό καλοκαίρι συνηθίζουμε να αποφεύγουμε τη σοκολάτα τους πολύ ζεστούς μήνες για λόγους διατηρησιμότητας (λιώνει και αλλοιώνεται στους 35-36 βαθμούς). Αν τη διαχειριστούμε σωστά βέβαια, π.χ. σε ένα γλυκό ψυγείου με φρέσκα φρούτα που θα καταναλωθεί σε 2-3 ημέρες, είναι μια χαρά.

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!