Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.

31ο τεύχος
Μαγειρεύουμε με κοτόπουλο

Ένα από τα πιο πολυμαγειρεμένα υλικά της κουζίνας μας, βολικό, οικονομικό, εύκολα διαχειρίσιμο και θρεπτικό μπαίνει…
* Σε ένα σκεύος: Με ζυμαρικά, σε κριθαρότο, ως τηγανιά ή στον φούρνο για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
* Στο τηγάνι: Κοτόπουλο και τηγάνι δένουν απίστευτα μεταξύ τους και μας οδηγούν σε υπέροχες γευστικές παρασκευές.
* Στον φούρνο: Μοιραζόμαστε μαζί σας τους καλύτερους τρόπους για να ψήσετε ένα φιλέτο κοτόπουλου, πώς να φτιάχνετε κοτόπουλο με μπίρα, σούβλας, αλλά και το παραδοσιακό ολόκληρο στον φούρνο.
* Σε σαλάτες: Ελαφριά και θρεπτικά πιάτα!

Καλύτερα δε γίνεται!
Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:
Εύκολα και γρήγορα

…και σε ένα μόνο σκεύος! Συνταγές ενισχυμένες με μοναδικές πρώτες ύλες, οι οποίες προσδίδουν ακόμα περισσότερη γεύση και άρωμα, αλλά και πλούσια θρεπτικά συστατικά…

Τηγανιά κοτόπουλου, Κριθαρότο με κοτόπουλο και Μετσοβόνε, Κοτόπουλο στον φούρνο με γλυκοπατάτες και μπρόκολο, Ζυμαρικά με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα, Ψητό κοτόπουλο με ντοματίνια και φέτα.

6 tips για πεντανόστιμο κοτόπουλο
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για να ετοιμάσουμε το τέλειο κοτόπουλο– από το πώς θα επιλέξουμε το καλύτερο, μέχρι το πώς θα το προετοιμάσουμε για μαγείρεμα!

Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει
Σας δίνουμε ιδέες για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά νόστιμα θαύματα με κάποια λιγότερο ενδιαφέροντα μέρη του πουλερικού.
Φτερούγες κοτόπουλου με σαλάτα coleslaw, Chicken strips sandwiches,Κοτομπουκιές, Buttermilk fried chicken, Cordon bleu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τεχνική
Ετοιμάζουμε κοτόσουπα!

Μυστικά γεμάτα γεύση
Απλές συμβουλές, ιδέες και προτάσεις για να στεφθεί με επιτυχία το φαγητό σας με όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε να μαγειρέψετε το πουλερικό σας.
Πώς ψήνουμε το φιλέτο κοτόπουλου, Κοτόπουλο «πεταλούδα» με ρύζι, Κοτόπουλο σούβλας, Κοτόπουλο με λαχανικά στον φούρνο, Κοτόπουλο με μπίρα καιγλυκοπατάτες στον φούρνο.

H meat free εκδοχή
Κοτομπουκιές σε μια πιο healthy εκτέλεση, μαζί και η vegan εκδοχή τους…

Salad bar
Κοτόπουλο και σαλάτα ταιριάζουν απόλυτα. Ανάλογα με τον τρόπο που θα μαγειρέψουμε το κοτόπουλο και σύμφωνα με τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να συνθέσουμε σαλάτες πολλών… ταχυτήτων.

Light Caesar’s, Μακαρονοσαλάτα ολικής με ψητό κοτόπουλο και dressing γιαουρτιού, Σαλάτα με κοτόπουλο και ψητές γλυκοπατάτες, Σαλάτα με ρόκα και καραμελωμένο κοτόπουλο, Superfood salad με κοτόπουλο.

Ακόμα :
Η βίβλος του… κοτόπουλου
Ποια είναι τα είδη του κοτόπουλου και πώς τα ξεχωρίζουμε; Ποια είναι τα μυστικά για να επιλέξουμε το πιο φρέσκο κοτόπουλο; Πώς τοπροετοιμάζουμε σωστά και εύκολα; Απαντάμε σε αυτά αλλά και σε ακόμα περισσότερο ερωτήματα, και πηγαίνουμε το μαγείρεμα του κοτόπουλου… σε άλλο επίπεδο!

Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!