Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα

2. Το Οlive, με ένα μεγάλο Αφιέρωμα στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας!

Στο νέο τεύχος του Olive που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 25 Μαρτίου μαζί με το Πρώτο Θέμα, ένα μεγάλο Αφιέρωμα στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας!

150 ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
Άνθρωποι, πιάτα και φαινόμενα που γράφουν ιστορία: από Ομόνοια και Βαρβάκειο πάμε Κεραμεικό και Μεταξουργείο, Εξάρχεια, Πλ. Κλαυθμώνος & Αγ. Ειρήνης, μέχρι Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Ψυρρή, Πλάκα, Ακρόπολη με Θησείο και Καλλιμάρμαρο.

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ανανεωμένου Olive και απολαύστε:

Food Talks

Η Ιστορία πίσω από το γαστρονομικό κέντρο της Αθήνας
Πώς ορίζεται γεωγραφικά το ιστορικό κέντρο της Αθήνας; Και πώς εξελίχθηκε σε πυρήνα νέων τάσεων και φαινομένων;

Στο τραπέζι με τον Γιάννη Ευσταθιάδη
Σε ένα ξεχωριστό δείπνο στο εστιατόριο Aleria, με έναν από τους ανθρώπους που δίδαξαν θεωρητικά τη γαστρονομία μέσα από τα κείμενα του «Απίκιου» μάθαμε πώς η ποίηση συνδέεται άμεσα με τη γεύση και πώς τα κλασικά στέκια της Αθήνας διαμόρφωσαν τη δική τους ιστορία.

Φαινόμενο: Άρης Βεζενές
Ο “Δήμαρχος” της Japan City του ιστορικού κέντρου.

Debate: Γιατί το κέντρο είναι σήμερα το πιο εξωτικό κομμάτι της Αθήνας
Δύο γνώστες του ιστορικού κέντρου, ο Φώτης Βαλλάτος και ο Δημήτρης Τσακούμης, ανταλλάσσουν απόψεις για τα θετικά και τα αρνητικά της γαστρονομικής ανάπτυξης
του ιστορικού κέντρου.

Food tours

 

Οι γυναίκες που μας έκαναν να αγαπήσουμε τα wine bars
Τέσσερις κυρίες που δημιούργησαν τα επιδραστικά wine bars του ιστορικού κέντρου μοιράζονται την έμπνευση, τη γνώση και την ιστορία πίσω από το οινικό φαινόμενο της πόλης.

Green Food

Farm to table: Στο περιβόλι με τον σεφ
Ο Τάσος Μαντής και η ομάδα του Soil μας υποδέχτηκαν στο κτήμα του στο Αλεποχώρι.

Πώς είναι να είσαι vegan;
Πώς έγινε vegan η ίδια αλλά και το κέντρο της πόλης. Η Madame Ginger αφηγείται…

Πρώτη ύλη
Τα δόρατα της φύσης, τα σπαράγγια & αβρωνιές, είναι οι άρχοντες της άνοιξης

Ιδέαxa
“Mnimi”: το φυτευόμενο χαρτί με τα βρώσιμα βότανα της ροδίτικης φύσης

15 πιάτα με συναίσθημα
Γεύσεις από το μενού αθηναϊκών εστιατορίων και μεζεδοπωλείων του ιστορικού κέντρου που ξεχωρίσαμε για τη ζεστασιά που αποπνέουν προσφέροντας την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.

Το Street Food αγαπά το multi-culti
Από τα παραδοσιακά κουλούρια Θεσσαλονίκης, το αθηναϊκό σουβλάκι και τις έθνικ επιλογές μέχρι burgers, pizza, σάντουιτς, αλλά και vegan λιχουδιές, στα στενά του ιστορικού κέντρου.

Συνταγές

Η προβατίνα του Πάσχα, σε συνταγές του Γκίκα Ξενάκη
Προβατίνα στη γάστρα με αμύγδαλα, ρετσίνα & φρέσκο σκόρδο, Ριζότο με κρόκο Κοζάνης & κοκκινιστή προβατίνα με κύμινο, Προβατίνα λεμονάτη με μυρωδικά & αγκινάρες, Χοντρό μακαρόνι με προβατίνα, μαύρο πιπέρι & ξηρό ανθότυρο Νάξου, Προβατίνα τυλιχτή με μπόλια, αρωματικό ρύζι & σάλτσα γιαουρτιού

Τα πρώτα της Λαμπρής
Γευστικά ορεκτικά που γίνονται με τα πράσινα της άνοιξης, τα φρέσκα τυριά και τα αυγά της Ανάστασης, από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο

Πατατοσαλάτα με αγκινάρες, φρέσκα μυρωδικά, αυγά, κάππαρη & ελιές, Πράσινη πασχαλινή σαλάτα με dressing αβοκάντο, Αλμυρή πουτίγκα με χριστόψωμο & τυριά που περίσσεψαν, Καραμελωμένα ντοματίνια με αρακά & κρεμμυδάκια εσαλότ, Τάρτα μαγειρίτσας με γραβιέρα Νάξου

 

Τα κλασικά με “νέο ένδυμα”
Tο αρνί, το κατσίκι και η προβατίνα της γιορτής σε διαφορετικές αλλά πεντανόστιμες εκτελέσεις, από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Καρπάτσιο από αρνί με πέστο μυρωδικών, Μπέργκερ προβατίνας, Αρνί ταρτάρ με κολοκύθι,καρότο & κάππαρη, Κατσικοκεφτέδες, Παϊδάκια προβατίνας στα κάρβουνα με salsa πράσινων μυρωδικών

Απλό, νόστιμο Πάσχα
Η Εύα Μονοχάρη ετοιμάζει γιορτινά καλούδια με όσα υλικά έχουμε στο σπίτι ή που μας περίσσεψαν.

Από Καριόκες με τσουρέκι, Αυγά βαμμένα με φυτικές βαφές και Σπιτικό τυρί και 3 τυροσαλάτες για το τραπέζι της Λαμπρής μέχρι Τσατάλια, δηλαδή κουλουράκια με μαχλέπι & μαυροκούκι και Πασχαλινό ψωμί

Από το κεφάλι μέχρι την ουρά
Τα μέρη του αρνιού ή του κατσικιού που μένουν συνήθως στην άκρη βρίσκουν μια εντυπωσιακά νόστιμη θέση στο πασχαλιάτικο τραπέζι.

Βελουτέ σπαράγγι με συκωτάκια τσιγαριαστά σε στακοβούτυρο, Σαλάτα με μυρώνια, αγκινάρα, ψητό κατσικίσιο μυαλό & dressing μαντζουράνας, Τηγανητά εντεράκια με πέστο ρόκας & λάιμ, Γλυκάδια κατσικίσια «στραπατσάδα» με φρέσκο θυμάρι, Τυλιχτή μπόλια στα κάρβουνα με πνευμόνια & νεφράκια

Βράδυ Μεγάλης Παρασκευής
Το έθιμο απαιτεί ούζο και θαλασσινούς μεζέδες και ο Γρηγόρης Χέλμης προτείνει τους πιο νόστιμους

Μύδια πρασοσέλινο, Γαρίδες μπουρδέτο, Κυδώνια μπουρμπουριστά, “Μπριζολάκια” μελιτζάνας, Σουπιά με λάχανο

Ακόμα
-Τα 6 κρασιά του μήνα και 10 οίνοι για το Πάσχα
-Οι 15 συνταγές από εστιατόρια και μεζεδοπωλεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που ξεχωρίσαμε

Olive. Φαγητό με ψυχή!

3. Tο μπεστ σέλερ του Jeffrey Archer «Το αίνιγμα του Βαν Γκογκ»
Στο χρηματιστήριο των έργων τέχνης δεν διακινούνται μόνο αστρονομικά χρηματικά ποσά. Για τον πίνακα ενός από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών, κάποιοι είναι διατεθειμένοι ακόμη και να σκοτώσουν -ή, τουλάχιστον, να προσπαθήσουν.

Στο «Αίνιγμα του Βαν Γκογκ» ο χαρισματικός και υπερ-επιτυχημένος Jeffrey Archer δημιουργεί το ιδανικό πεδίο για να ξεδιπλώσει όλα τα πλεονεκτήματά του ως απαράμιλλος αφηγητής.
Συνδυάζοντας με μοναδική μαεστρία στοιχεία της πραγματικότητας και της ιστορίας της τέχνης με τη μυθοπλασία, δημιουργεί τον περίτεχνο ιστό ενός ιλιγγιώδους «σαφάρι» από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο.

Οκτώ διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικά κίνητρα και, κυρίως, με διαφορετική ηθική προσέγγιση -από ζάπλουτους μαικήνες της τέχνης έως αδίστακτους κακοποιούς- επιδίδονται σε ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού. Όπου ως θησαυρός νοείται ο τελευταίος πίνακας που ζωγράφισε ο περίφημος Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Με πάθος και πείσμα, ενίοτε με σατανικές δολοπλοκίες και φονικές ενέδρες του ενός προς τον άλλον, μετακινούνται διαρκώς μεταξύ Νέα Υόρκης, Λονδίνου, Βουκουρεστίου, Τόκιο κ.α. Το «μήλο της έριδος», αυτό το τελευταίο έργο του Βαν Γκογκ, κρύβει το δικό του μυστικό, κάτι που θα προκαλέσει μια θεαματική ανατροπή στο παιχνίδι των οκτώ «κυνηγών» το οποίο γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο. Όσο περισσότερο -νομίζουν- ότι πλησιάζουν στον πίνακα, τόσο πιο κοντά φτάνουν, κάτι που μαρτυρά μια σειρά από αλλόκοτα συμβάντα. Όπως πχ ότι ξαφνικά, την παραμονή των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, δολοφονείται μια γηραιά αριστοκράτισσα, ένας Αμερικανός τραπεζίτης παραλαμβάνει ένα κομμένο γυναικείο αφτί, εν είδει συμβολικού μηνύματος, μια τίμια νεαρή εργαζόμενη εξαφανίζεται από προσώπου γης μαζί με ένα έργο τέχνης ανεκτίμητης αξίας και ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος εμπιστεύεται 50 εκατ. δολ. σε μια άγνωστη. Τελικά, σε ένα από τα καλύτερα βιβλία που έγραψε ποτέ ο Jeffrey Archer, τίποτα και κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Jeffrey Archer, ο συγγραφέας των 275 εκατ. αντιτύπων
Το όνομά του Jeffrey Archer είναι ταυτισμένο με αλλεπάλληλες εκδοτικές επιτυχίες, με μυθιστορήματα δράσης και περιπέτειας, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 275 εκατ. αντίτυπα. Έχοντας ζήσει μια περιπετειώδη ζωή ο ίδιος, γεμάτη από έντονες μεταπτώσεις ανάμεσα στην καταστροφή και την παγκόσμια καταξίωση, ο Jeffrey Archer θεωρείται σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους και πιο δημοφιλείς εν ζωή μυθιστοριογράφους.
Το «Ούτε δεκάρα παραπάνω», το οποίο προσφέρει αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ, υπήρξε το πρώτο από τα βιβλία του Archer, αυτό που του έδωσε το ξεχωριστό στίγμα του στο παγκόσμιο προσκήνιο των μπεστ σέλερ. Ακολούθησαν περισσότερα από 40 βιβλία με την υπογραφή του Jeffrey Archer, κάποια από τα οποία εντάχθηκαν σε σειρές -όπως τα περίφημα «Χρονικά των Κλίφτον», ενώ άλλα κυκλοφόρησαν ως αυτόνομα και αυτοτελή μυθιστορήματα.
Τα έργα του Jeffrey Archer έχουν αγαπηθεί από αναγνώστες σε 114 χώρες του πλανήτη και έχουν μεταφραστεί σε 47 διαφορετικές γλώσσες. Ο ίδιος είναι ο μόνος συγγραφέας μεταξύ όσων κατέχουν τον τίτλο του δημιουργού μπεστ-σέλερ, ο οποίος έχει κατακτήσει 19 φορές τον τίτλο του Νο.1 παγκοσμίως στα μυθιστορήματα, 4 φορές στα διηγήματα, αλλά και τα μη-μυθοπλαστικά βιβλία.
Ο Jeffrey Archer είναι Βρετανός. Γεννήθηκε το 1940 στο Λονδίνο και αρχικά δοκίμασε να ακολουθήσει καριέρα πολιτικού. Διετέλεσε βουλευτής την περίοδο 1969-1974, αναγκάστηκε όμως να εγκαταλείψει τη σταδιοδρομία του, λόγω της εμπλοκής του σε ένα οικονομικό σκάνδαλο, εξαιτίας του οποίου χρεοκόπησε. Αργότερα επανήλθε στην πολιτική, έφτασε έως και την αντιπροεδρία του βρετανικού συντηρητικού κόμματος, και πάλι όμως κατακρημνίστηκε στα Τάρταρα, καταλήγοντας, μάλιστα, στη φυλακή.
Ωστόσο, ο Archer αξιοποίησε όλα αυτά τα έντονα, συχνά επώδυνα βιώματά του για να αφηγηθεί, ακόμη πιο συνταρακτικά, τις υπέροχες, πρωτότυπες ιστορίες του.
Σήμερα, ο χαρισματικός Βρετανός συγγραφέας απολαμβάνει την τεράστια επιτυχία του και ζει μεταξύ Λονδίνου, Κέμπριτζ και Μαγιόρκα, μαζί με την επί 53 χρόνια σύζυγό του, τους δύο γιους, τους τρεις εγγονούς και τις δύο εγγονές του. Φυσικά, χωρίς ποτέ να σταματά να επεξεργάζεται ιδέες για τα επόμενα βιβλία του.

4. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA

και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με το ΘΕΜΑ :

Cora Corre
Η διάδοχος της Βίβιαν Γουέστγουντ
Μοντέλο, jet setter και ακτιβίστρια, η εγγονή της θρυλικής σχεδιάστριας και ιέρειας της πανκ συνεχίζει την ένδοξη ιστορία της

Κωνσταντίνος Μπιμπής
Ενα αληθινό stage animal
Λατρεύει το θεατρικό σανίδι και το παλκοσένικο κι έχει το ίδιο πάθος και τελειομανία είτε πρωταγωνιστεί στο «Πεταλούδες στο στομάχι», είτε τραγουδάει στους D/αλκ/ance

Βίκυ Παπαδοπούλου
«Στα δύσκολα γίνομαι η χαρά της ζωής»
Η πρωταγωνίστρια δυο πολυσυζητημένων σειρών της φετινής σεζόν είναι η απόδειξη ότι υπάρχουν πολλές ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν αλλά εκείνη ξέρει τον τρόπο

Πάνος Δημάκης
O παντογνώστης της απογευματινής ζώνης
Το «γεράκι» του «Chase» μιλάει για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του από τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου και τον Σωτήρη Τσαφούλια

Ακόμα:
Ανίτα Ρατσβελισβίλι
Το «τώρα» της όπερας

Chronorama
Στα άδυτα της συλλογής Pinault

Style
Τα πολύτιμα κοσμήματα της άνοιξης

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA

και με την έκδοση των 2,00€

Cora Corre
Η διάδοχος της Βίβιαν Γουέστγουντ
Μοντέλο, jet setter και ακτιβίστρια, η εγγονή της θρυλικής σχεδιάστριας και ιέρειας της πανκ συνεχίζει την ένδοξη ιστορία της

Κωνσταντίνος Μπιμπής
Ενα αληθινό stage animal
Λατρεύει το θεατρικό σανίδι και το παλκοσένικο κι έχει το ίδιο πάθος και τελειομανία είτε πρωταγωνιστεί στο «Πεταλούδες στο στομάχι», είτε τραγουδάει στους D/αλκ/ance

Βίκυ Παπαδοπούλου
«Στα δύσκολα γίνομαι η χαρά της ζωής»
Η πρωταγωνίστρια δυο πολυσυζητημένων σειρών της φετινής σεζόν είναι η απόδειξη ότι υπάρχουν πολλές ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν αλλά εκείνη ξέρει τον τρόπο

Πάνος Δημάκης
O παντογνώστης της απογευματινής ζώνης
Το «γεράκι» του «Chase» μιλάει για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του από τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου και τον Σωτήρη Τσαφούλια

Ακόμα:
Ανίτα Ρατσβελισβίλι
Το «τώρα» της όπερας

Chronorama
Στα άδυτα της συλλογής Pinault

Style
Τα πολύτιμα κοσμήματα της άνοιξης

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Εκτάκτως το Σάββατο με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.