Αναρωτήθηκες ποτέ τι σερβίρουν σε ένα δείπνο στο Winterfell ή στο Τείχος; Μήπως λαχταρούσες τα κεκάκια λεμονιού της Sansa Stark; Πλέον, μπορείς και να τα ανακαλύψεις και να τα μαγειρέψεις στην κουζίνα σου.

Ο λόγος για το επίσημο βιβλίο συνταγών του Game of Thrones, «A Feast of Ice and Fire» (ένα πλουσιοπάροχο γεύμα από πάγο και φωτιά) που κάνει λογοπαίγνιο με το έπος του συγγραφέα George R. R. Martin «A Song of Ice and Fire» (ένα τραγούδι από πάγο και φωτιά, αντίστοιχα).

Το βιβλίο ανήκει στους Chelsea Monroe-Cassel και Sariann Lehrer, μεγάλους θαυμαστές του Game of Thrones, που ήθελαν να φέρουν στις κουζίνες μας τα λαχταριστά πιάτα του Westeros. Και για να μην νομίζεται ότι πρόκειται για αυθαίρετα επινοημένες συνταγές, το βιβλίο έχει την έγκριση και του Martin, ο οποίος μάλιστα το προλογίζει.

Στις 220 σελίδες του, το «A Feast of Ice and Fire» περιλαμβάνει 100 συνταγές από τα 7 βασίλεια και όχι μόνο, με προτάσεις για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, που σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν βασιλιάς στο σιδερένιο θρόνο του King’s Landing. Πρόκειται κυρίως για εύκολες στην παρασκευή τους συνταγές, με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής (δεν θα χρειαστεί να ανάψεις φωτιά στο δάσος δηλαδή για να ψήσεις ένα κουνέλι όπως η Arya), ενώ για τα πιο δυσεύρετα υλικά, όπως… αβγά δράκου ή καμήλα, έχουν εναλλακτικές προτάσεις.

Για να διαλέξεις τις συνταγές του οίκου που υποστηρίζεις για να κατακτήσει το θρόνο στην 8η και τελευταία σεζόν, το βιβλίο χωρίζεται σε κατηγορίες, ανά περιοχή. Με άλλα λόγια υπάρχουν οι συνταγές του Τείχους (π.χ. πίτα με χοιρινό), του Βορρά (π.χ. κοτόπουλο με μέλι και ψητά μήλα), του King’s Landing (π.χ. πέστροφα με κρούστα αμυδάλου) ή του Dorne (π.χ. γεμιστά αμπελόφυλλα).

Επιπλέον στο βιβλίο περιλαμβάνεται και ένας οδηγός για να δειπνήσεις με το στυλ των Επτά Βασιλείων. Αν δηλαδή το πάρεις τώρα, μπορείς να οργανώσεις μια βραδιά Game of Thrones με τους φίλους σου μιας και ήδη ξεκίνησε στις 14/4 ο 8ος κύκλος. Εναλλακτικά κρατάς τη βραδιά για τη μέρα που θα δούμε το μεγάλο φινάλε…

info
Το βρήκαμε στο Amazon προς $23,79, καθώς και στο site του Public προς 8,99€.